Followers Remaja Purba

Tuesday, August 25, 2015

Majlis Perkahwinan di TDBi


Sambungan dari SINI..
Sehari sebelum majlis tersebut, aku dan anak-anak balik kampung..
Ada urusan keluarga..
Manakala hubby lah yang bertungkus-lumus membantu.. 


23 Ogos 2015.. Ahad..
Hari kejadian..
Aku tiba dari kampung pun dekat tengahari dan pengantin berarak waktu aku tengah bersiap..
Bising mulut dak Nuha..
'Cepatlah ibu.. cepatlah.. nak tengok pengantin..' dalam pelat suaranya itu..

Alhamdulillah..
Perjalanan majlis berjalan dengan baik walau hujan lebat di pertengahan..
Satu-satunya anak kepada pasangan En. Salleh dan Pn. Maslia..

Tahniah buat Dilla Salleh dan pasangan..
Moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat..

 
Bersama ibu dan bapa pengantin perempuan..
Sesi bergambar sebelah pihak lelaki aku takde, tengah melayan dak Nuha..




dan.. ni bukti kenapa aku ngelat.. ekekeke..
Asyik ambil gambar orang je.. meh kali ni turn aku pulak nak wefie..

Mak budak diapit anak-anak dara TDBi..

Masa ni baru lepas hujan lebat..


Sebelah Petang..
Turn anak-anak pulak bergambar..
Tengok dak Nuha tu..


Last.. but not least..
Selamat Pengantin Baru buat 'geng mentalku'.. Aliff dan pasangan..
Moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat..
Selamat datang ke alam rumahtangga..
Maaf.. tak dapat menghadirkan diri..
berkebetulan bertembung tarikh dengan jiran depan rumah..



Selesai majlis..
Lewat petang, kena ambil dak Kakak dengan dak Adik di rumah MIL..
Dorang tak nak ikut balik.. dah seronok dengan sepupu-sepapat..
Sebab tu hanya gambar dak Nuha je yang ada..


 
Ni dekat luar rumah.. belum tengok dalam rumah lagi..

Malam..
eeemm.. aku hanya mampu tengok keadaan rumah..
Dah macam kami pulak yang punya kenduri.. ekekeke..

Bersambung..


StatusHati: Awak.. please.. say something..


8 comments:

paridah said...

WAH GRAND MAJLIS WEDDINGNYA...TAHNIAH KPD PASANGAN MEMPELAI...MOGA KEKAL BHGIA SELAMANYA...

Nurzakiah Hanum said...

tahniah

Amanda Suria said...

cantik theme orange...ermm..menarik ni...well i pun x pi majlis Aliff...ni pun baru karang entry buat dia

Aishah said...

perkahwinan klasik tu..semoga bahagia hingga akhir hayat

Jemputlah ke blog saya Mom's thoughts have power

Malinda said...

selamat pengantin baru kepada pasangan pengantin mogga kekal ke anak cucu....cantiknye pelamin dan dak nuha pon comel je....kikiki

hainom OKje said...

Dah namanya hidup berjiran ye AA....Masak kat situ ke?

Semoga pengantin pengantin semua berbahagia hingga ke jannah hendaknya

Yusla Mahat said...

Ummi dah lama tak dapat jemputan kahwin.. huhuhuuu..:P
OREN

aRz MoHa said...

besnya makan kenduri

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...