Followers Remaja Purba

Monday, September 15, 2014

Terapi Minda sambil cuci mata..



13 September 2014..
Menghadiri majlis perkahwinan anak buah nenek saudara di Serdang. Aku hanya ditemani dak Nuha dan biras.. Tiada gambar kenangan bersama pengantin..


Warna tema: peach..
Kebetulan.. warna baju dak Nuha menepati piawaian majlis tersebut..


Dak Nuha cukup suka buat memek muka macam tu.. senget-senget mulut dia..


Berlambak-lambak gambar selfie dak Nuha bersama anak nenek saudara..





Aktiviti sebelah petangnya pulak..

Aku suka buat plan last minute kalau melibatkan aktiviti ni.. Kalau dari awal dah plan, biasanya tak menjadi..
Aku ditemani biras, anak-anak SIL dan anak-anak aku sendiri ---> buat terapi minda dan cuci mata di Taman Permainan.. Taman Jaya, P.J.
Bertahun aku rasa tak datang bersiar-siar di taman ni..
Sekali datang.. mak aii.. sikit punya ramai orang.. aku pulak yang rimas tengok.. ekekeke..
Bila tengok dorang main permainan yang ada kat situ.. jangan kata anak-anak, mak budak pun teruja nak main sama..


Sesi berselfie tak menjadi sebab dak Nuha leka nak main.. aku pun dia tak layan..


Kita selfie dulu..


Motif utama aku nak ke situ sebab nak berjogging.. Dah lama sangat tak buat aktiviti macam tu.. Badan rasa berat semacam..
Sementara anak-anak leka bermain.. aku ambil kesempatan jogging keliling taman tersebut.. ---> terapi minda sambil cuci mata.. macam-macam ragam yang aku dapat tengok..
Tak lama aku kat situ.. tak sampai sejam pun..




Kali pertama aku berjaya melepasi simpang keluar Taman Jaya ni..
sebab itu kali pertama aku datang pandu kereta sendiri.. Biasanya aku dok sebelah je.. kehkehkeh..







psstt: Bila tengah bersemangat cergas.. Tak cukup kat Taman Jaya.. semalam aku jogging keliling taman perumahan aku..



13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

nanti daha biasa ok la kan

Kakzakie said...

Siapa pun mesti suka nak posing dgn Nuha yg suka senyum tu:)

Jogging kalau dah dimulakan ada semangat - elok benar tu.

idzwa kamaruddin said...

alo alo alo...comey la budak mulut senget senget tu..thihiii...

Nizam.Ariff said...

Semoga diteruskan aktiviti sehat tu....jgn mengelat...hehe

Cik Asma BLuppy said...

selamat berjogging ye kak.

Rai Ourkizuna said...

Comelnya dak nuha pandai buat memek muka camtu.. Haha

Nurfaezah Abdullah said...

fae kdg2 x selesa pi tempat public yg ramai org sgt..

Petak Bunga said...

aktiviti kita merehatkn mata..hii..tidur je duk fikir

Aziela said...

Waahh,, Nuha dah ceria semula. Suka nengok dia cam nie. Ai, rajin betul awak berjoging yer.

JR said...

Budak2 sekarang kecik2 lagi dah pandai bergaya & berselfie...

Ezwan Amrin said...

comelnya adik Nuha ni...mcm nak gigit2...hehe

Dr Singa said...

bulat dah pipi Dak Nuha!!

Syazana Zainn said...

nomeynya nuha :D

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...