Followers Remaja Purba

Friday, July 4, 2014

Semua orang Panik..



'Semua orang panik nak balik cepat sebab nak masak untuk berbuka agaknya.. tu yang jalan sesak teruk tu..'
Komen hubby bila aku bagitahu keadaan jalan yang luarbiasa sibuk ketika bulan Ramadhan..


Kalau nak bandingkan dengan tahun lepas.. tahun ni laluan yang tak terjangkau dek akal.. yang sesak teruk..
Jalanraya yang dah memang sedia sesak tu, usah ceritalah kan..

Tapi..
Aku masih sempat masak untuk keluarga kecik kat rumah.. alah.. yang buat sempat tu sebab adanya chef hubby.. kihkihkih..
Walaupun ada bazaar Ramadhan tapi aku sekadar 'tumpang lalu' je.. nak singgah membeli memang taklah kan..



Moga DIA permudahkan urusan kita semua dan moga kita semua dilindungiNYA.. amin..



psstt: Bagi yang bertanya.. aku masih belum berkesempatan nak buat 'puteri mandi'..



11 comments:

Yana Ujang said...

btol kak..lg nk dkt smpi rmh lg teruk jemnya..haha luarbiasa sgt!

p/s: rutin sy mmg hari2 pi bazar..kdg semata nk beli kuih je...seronok tgk org meniaga..kihkih

Nizam.Ariff said...

Aku pun blom mula beli di bazaar ramadhan....tapi aku ada beli di pasar malam, gerai biasa aku beli...

Puan Kutu said...

untunglah hubby chef..dh tu rajin pulak

Kakzakie said...

Sana-sini jem gara-gara bazar atau semua balik awal?

Khairul Bariah said...

sama lah kita, bazar ramadhan tu lalu lalang jer...belum penah singgah lg.

mama ka0ri said...

Kat kl kan jln memang sedia jem..hihi..

Cari telekung lycra murah? Jemput ke blog kita..hehe..

ZazaMyMoon said...

mmg.. lagi2 kat tengah2 Kolumpor..berlumba2 org nak balik..

Daddy Ziyyad said...

Yup, NKVE nak susur exit Setia Alam jem luar biasa dari biasa...huhuhuh

Kniedaz said...

masak sendiri walaupun simple rasanya lagi sedap...kecuali mmg dah tak sempat..hehe

uncle gedek said...

Uncle panik sebab takot makanan habis kat PARAM...

haha

Mar Mansor said...

ada betulnya..masign2 kejar masa waktu berbuka..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...