Followers Remaja Purba

Wednesday, July 9, 2014

Hanya boleh didapati setiap kali bulan Ramadhan je



Masih berkisar mengenai bersahur..

Sejak 4 tahun lepas..
Setiap pagi pasti akan kedengaran suara my atok sedaraku mengejutkan jiran-jiran terdekat bangun..



'SAHUR.. SAHUR..!'
'SAHUR.. SAHUR..!'

Suara atok pasti kedengaran..


Memula dulu atok akan call aku kalau tengok rumah masih gelap lagi..
Lepas tu malu sendirilah.. takkan hari-hari nak atok kejutkan cucu kot..

Aku dah rasa macam duduk kat kem tentera rasanya.. kehkehkeh..
Yelah.. mana taknya.. atokku itu adalah bekas anggota tentera..
Sebab tu tiap kali hadirnya Ramadhan, aku akan berusaha bangun awal semata-mata nak dengar suara atok melaung mengejutkan bersahur..






psstt: Pasti Brazil akan menang dalam siaran ulangan nanti.. kehkehkeh.. Germany.. memang ohsem lah..


16 comments:

PetakBunga said...

gosok mata pat lima kali..
betul ke? 5-0..

pastu.. jd 7.. x atu bila adalah sebutir wat ubat.

msredcheesecake said...

best la atok...

bole ke brazil menang? hhee

Kakzakie said...

Banyak ganjaran pahala atok sebab selalu ingatkan org lain bersahur.

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi

Khairul Bariah said...

emm memang konpem lah ada dalam bulan ramadhan jer..
kalau puasa ganti atok kejutkan jugak tak ? hehe

lieyalatif said...

heheehehe....mcm kem askar plak kan...lieya plak mak kejut tru wasap jek ....tapi bukan kejut sgt pun...lebih pada nak share menu berbuka ape...menu sahur ape heheehhehehe

saniah ibrahim said...

bestlah atok aizamia...tak payah guna jam lonceng ...tak bimbang lewat bangun ..

Rai Ourkizuna said...

hahaha.. ramai cakap siaran ulangan nanti brazil menang..

Mia Kassim said...

Klu gitu pasti tak terlajak bersahur sbb ada org tlg kejutkan :)

Nizam.Ariff said...

Semoga Neymar dah sembuh utk dpt bermain dlm siaran ulangan tu nanti....

Cik Asma BLuppy said...

amboii. atok sporting!

Daddy Ziyyad said...

atuk ketuk periuk sekali tak? :P

awal pagi ni, saksikan kemenangan bergaya Holland :)

JR said...

Semoga malam ini kita akan bermimpi Brazil kalahkan Malaysia 20-0 dalam World Cup tahun 3015...hehehehehe

norhidana miswan said...

teringat masa kt kampung... mak selalu kejutkan makcik kt umah sebelah kalu tgk kul430 msh gelap lg... gitu gk kalu dia tgk umah kami glp time kul430... saling kejut mengejut... kt kg boleh lah main jerit2 sebab dkt2

Ema Johari said...

mengharap keajaiban yang tak pasti siaran ulangan jam dua brazil dapat gol kan...hehehe.

UmmuAidan-Arissa said...

oih besti tuh datuk menghidupkn waktu sahur ngan kejutkan semua orng...kat sini kalau sy tak bangun jwbnya tak bersahurlah laki..tp so far alhamdulillah jaga lagi..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...