Followers Remaja Purba

Sunday, July 20, 2014

Keenakan Tosei di awal pagi..



Petang semalam aku bersama askar-askar kecikku berbuka puasa di rumah SIL..
Tujuan asalnya nak buat kuih raya memandangkan minggu depan 'weekend' terakhir sebelum beraya..
Sudahnya aku jadi tukang tengok je SIL buat kuih raya..


Sahur pagi tadi..
Hubby bergurau ajak makan kat luar dan kebetulan memang lauk-pauk aku dah bawa ke rumah SIL.. jadi kat rumah memang takde stok lauk untuk dipanaskan.. ---> kira jadilah dengan cadangan gurauan hubby tu..
SIL pun ikut je..


Dipendekkan cerita..
Aku boleh terlajak dekat 4:30 am baru sedar..
Memang taklah kan nak ambil mood bersahur kat luar.. ---> frust tak dapat rasa keenakan tosei di awal pagi..
Kekonon nak catat rekodlah sebab sebelum ni memang tak pernah makan kat luar tapi eeemmm..
Sudahnya meja kat dapur sendiri juga jadi pilihan..



Sebenarnya..
Dari tadi nak update blog.. dok fikir nak karang ayat apa..
Dok godek Draft yang menimbun tapi idea tak jugak mai..
Tapi bila baca balik.. dah panjang lebar pulak aku menaip ghupenya..





psstt: Manfaatkan hari-hari terakhir Ramadhan kali ni.. moga Ramadhan kali ni bukan Ramadhan yang terakhir buat kita semua..



7 comments:

Nizam.Ariff said...

4.30... Sempat lg tu...
Tak yah mekap2 bagai...
Pegi je kedai dlm muka mamai....brani?? Hehe

ArELeEz said...

'keenakan tosei' tu mungkin buleh dinikmati pd hari lain. ;)

Cik Asma BLuppy said...

insyaALLAH. semoga ramadhan ni bukan yg terakhir tuk kite semua.

PetakBunga said...

tak aci.. point cita tak de.. cite tosai pun tak habis.. hih..hr ni kita pun rasanya x sempat kot nak wat entry..

amirah said...

sesekali ubah selera best jugak...

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Baru 4:30... sempat lagi tu...
Done follow blog awak nie...

UmmuAidan-Arissa said...

kul 4.30am masih ngam lg tuh tuk panaskan lauk pauk..tp kalo makan kat luar maybe amek ms gak kan nak pegi lg, nak order lg..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...