1 Ramadhan 1435H bersama keluarga chef hubby
Hari pertama menyambut Ramadhan.. berbuka puasa di rumah MIL..
Sangat meriah dan happening.. cuma masa tu aku tak boleh melasak sangat sebab sakit pinggang..
Sekarang dah ok sikit.. Alhamdulillah..
dak Nuha yang kepenatan..
Masa ni dia keseorangan sebab dak Kakak dengan dak Adik balik dulu rumah atok dorang..
Macam-macam ada.. tinggal nak pilih yang mana berkenan di hati..
Melayan mak buyong yang berkehendakkan tepung pelita ni..
Menu berbuka di rumah MIL..
Menu utama: Asam Pedas Ikan Jenahak, Prawn Butter, Kari Kambing, Tomyam Kelapa..
Asam Pedas Ikan Jenahak.. yang ni MIL yang buatkan.. gedik tak gediklah aku.. Ikan pulak fresh sebab FIL baru balik dari memancing..
Tomyam Kelapa pulak.. aku dapat idea gara-gara entry kak Aziela di SINI..
Bila adik-beradik hubby dapat berkumpul berbuka puasa tu, ambil kesempatanlah masukkan sekali menu tu..
Bersama sepupu memasing sebelum waktu berbuka puasa..
psstt: Sekadar pencetus idea bagi mereka yang nak cuba menu lain dari yang lain untuk berbuka..
Kakak pernah menikmati menu tomyam kelapa masa makan di T'ganu..
ReplyDeleteTak pernah jumpa di JB
meriahnya..banyak betul menu sedap2
ReplyDeletebanyaknya lauk.. tomyam kelapa tak pernah try lagi..
ReplyDeletePerghh...jenahak kalau fresh mmg sedap...dibakar gitu saja pun dah manis, inikan di asam pedaskan lagi laaa...
ReplyDeleteNuha tidor like a boss!
ReplyDeletewow....sedap2 belaka ai..
ReplyDeletedak nuha penat puasa agaknya.. hehe
ReplyDeleteDuh, ikan jenahak! Memanglah jadi kegemaran. Meleleh air liur tengok asam pedas ikan jenahak nih.
ReplyDelete