Followers Remaja Purba

Thursday, July 24, 2014

Salam perkenalan buat awek Hubby..



Kisah petang semalam..

Sebelum balik kerja dapat info ada dua kemalangan berlaku..
Satu di Federal Highway berhampiran susur Sunway..
Satu lagi di NKVE arah Shah Alam - Setia Alam.. betul-betul sebelum susur ke Setia Alam..


Tak payah jauh.. di PJ State lagi dah hazabedah hadap jalan sesak..
Touch out kat pintu keluar bangunan dah melekat tak bergerak..
Tu belum masuk Federal Highway.. susur Subang Jaya arah NKVE..
Lemas aku rasa semalam.. ditambah pulak awek Hubby 'dengki' dengan aku agaknya.. temperature kereta dia naikkan sikit demi sikit..

Mood pun dah mula spoil.. tu belum lagi kena cucuk rapat, himpit rapat, nak potong Q..
Fuh.. memang mencabar memandu dalam kesesakan luarbiasa di dalam bulan Ramadhan ni..


Tu kisah di highway.. tapi petang semalam satu kejadian menarik telah berlaku di jalan kampung menuju balik ke rumah aku..




Dalam leka berborak dengan member office sementara menunggu lampu isyarat bertukar warna, tak pasal-pasal awek Hubby kena gesel.. Bergegar kereta..
Dua orang budak perempuan naik motor langgar awek Hubby .. bumper dan pintu belakang sebelah pemandu bercalar bergaris panjang.. ggggrrrr...
Mana dan nak kejar pun, lari teruslah budak perempuan tu..
Dahlah tak pakai helmet, keluar simpang jalan besar.. ish.. kalau papehal kan menyusahkan orang..
Aku terlambat nak ambil no plate motor budak tu.. ish..
Dahlah badan penat hadap jalan sesak kat highway sebelum tu.. kena pulak macam tu.. eeemm.. sabarlah wahai hati..
Takpelah dik.. kali ni adik terlepas, lain kali belum tentu lagi..





Pagi.. dalam perjalanan ke tempat kerja..
balik kerja.. mood spoil terus..





psstt: Dalam tak gembira ada yang cuba mengambil hati agar kembali ceria..

last psstt: 'Awek Hubby' ---> adalah sebuah kereta..




15 comments:

Khai♥Rin : anies said...

p/s SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN SEPANJANG PERKENALAN & PERSAHABATAN KITA MESKIPUN HANYA BERLEGAR DI ALAM MAYA. JEMPUTLAH DATANG KE RUMAH YA...

Julia Johari said...

Hehehhe samalah kita dear...awek kedua hubby kereta...siang malam kalo boleh nak cuci hehehhe

fazianbatrisyia said...

kereta sy pun dah byk calar...kesian...bila nak touch up

mysha said...

Adoiii geram betul la ngan org langgar lari nih... Mak sha punye kereta pun kene langgar semalam haishhhh...dugaan tol!!

Salam perkenalan yer.. Semoga bergembira di Hari Raya bersama keluarga tercinta.. <<<Ceewahh mcm dj radio pulak hik3

Pokok Manggis Depan Rumah said...

kasihannya. Ujian di bulan Ramadhan. Banykan bersabar yea.

Nurzakiah Hanum said...

semua sesak ek

Kakzakie said...

Remaja perempuan tapi lagak macam samseng pulak ye... anak siapalah agaknya. Kesian sebab tak berhemah..

Selamat Hari Raya dan maaf zahir batin dari kakak.

Nor Azimah said...

baca tajuk entri tu dok bayangkan camanelah awek hubby tu, oo..itu rupanya, faham, faham

salam aidil fitri, maaf zahir batin yea.

mama ka0ri said...

Hoho...menguji kesabaran betul!! Kalau kena ngan en hubby kita tu...sampai depan pintu umah dia ligan...selamat hari raya yer...maaf zahir batin...sabar yer...huhu..

Aziela said...

Bab calar, akak ok lagi. Tapi bab temperature naik...dalam jammed pulak tu...akak seriau dikk. Trauma akak tau....

amirah said...

kdng kita dah ckup hati2 dah...sekali org lain pulak yg buat kita eksiden...hurrmmmm

JR said...

Ujian Ramadan tu, besar pahalanya bila kita bersabar di bulan ramadan, kata Ustaz ganjaran pahala bulan Ramadan 70 kali ganda lebih besar dari bulan-bulan lain...

uncle gedek said...

Oooo...

kalau orang usik awek uncle... uncle kejor!

hehe

ewanthology said...

nak mintak kereta raya katanya...hehe

asyifa mustaffa said...

Sape la bdk tu...nma je pompuan..adab x berapa nk ada...

Salam aidilfitri..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...