Followers Remaja Purba

Monday, July 14, 2014

Final Piala Dunia 2014.. Argentina vs Germany



Sejak dari awal Piala Dunia 2014 ni, aku takde pasukan pilihan yang aku benar-benar minat..
Sekadar layan cenggitu je.. hubby pun dah tak macam dulu beria-ia nak layan..
Bila orang tanya aku sokong team mana..
'Aku sokong team yang menang..'
Tak kisahlah game antara pasukan mana masa tu..


Pagi tadi..
Realitinya memang taklah kan nak bangun awal semata-mata nak layan bola..
Silap-silap sahur aku terlajak dan semua ahli dalam rumah aku tu nanti lewat nak ke sekolah dan pergi kerja.. sebab pernah terjadi sebelum ni.


Biasa hubby akan layankan aku 'bet' nak sokong pasukan mana..
Tapi memasing takde hati nak bertaruh untuk perlawanan akhir Piala Dunia pagi tadi..
Semangat kesukanan merudum waktu bulan puasa ni..
Lebih kepada nak simpan tenaga..


La ni.. di office..
Kecik besar.. kecik besar je aku tengok komputer ni..
Mengantuk sebab tak cukup tidur bukan gara-gara bola tapi tidur lewat sangat.. padan mukaku..


Pastinya pasukan Argentina berduka di atas kekalahan kepada Germany..
Bukan setakat pemain tapi seluruh peminat Argentina khususnya.. budak kecik pun sampai mengalir airmata..


Bertuahnya pasukan Germany kerana berjaya berada di puncak dunia..
Moga terus kekalkan momentum tersebut..
Aku kan dah kata.. aku sokong team yang menang je..





psstt: Rugi tak bet yang lagi extreme.. hurm..



11 comments:

Daddy Ziyyad said...

jerman mmg deserved to win the WC kali ni..team yg sangat berbakat

Nurzakiah Hanum said...

:)

Nizam.Ariff said...

Apalah agaknya yg di bet kan ek...

Nizam.Ariff said...
This comment has been removed by the author.
Kakzakie said...

Yg menang ketawa gembira tapi yg kalah bedukalah..

uncle gedek said...

ada dua komputer ke atas maja? Satu kecik dan satu besar...?

(blur)

Rai Ourkizuna said...

saya pun sokong german walau pun tak tengok match final tadi.. haha

che mid said...

kecik besi kecik beso ya ha ha
tadi che mid joke dengan kawan, " Dah habis bola ni, takde le kita bersahur sambil tengok tazkirah bola.."

asyifa mustaffa said...

Sy mmg x minat bola...hehe...x kisah pun sape mnang sape kalah..kikiki...

JR said...

Bilakah agaknya Malaysia nak layak ke WC? Asyik bersorak menyokong pasukan negara lain, teringin pula nak bersorak sokong pasukan negara sendiri...

wa said...

Sian messi, nampak sangat dia frust masa tu :-)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...