Followers Remaja Purba

Saturday, April 26, 2014

Ni bukan terapi minda namanya..



Kisah semalam..

Aku cuti menguruskan beberapa perkara.. ada yang selesai.. ada yang tidak.. juga hari yang memenatkan..
Memandangkan dak Kakak dengan dak Adik sekolah, hanya dak Nuha peneman setia aku dan hubby..
Puas dia berjalan sakan semalam dan malam tadi dia paling awal tidur kat rumah atoknya..



Sebahagian kecil memori semalam..

tangan gebu dak Nuha..
Pertama kali makan tengahari di Secret Recipe.. sambil berborak panjang dengan satu-satunya adik aku..



Terima kasih ye Nuha sebab tak meragam..


Petang pulak..
Aku singgah di Shah Alam.. 


dalam perjalanan balik, jangan kata aku penat.. dak Nuha lagilah.. lena sepanjang jalan..



Malamnya pulak..
Tak jadi sambut birthday dak Nuha kat rumah MIL.. MIL kata tak payahlah beli kek sebab takde orang.. kebetulan semua tengah sibuk dengan urusan di luar rumah..
Hanya sedikit makanan yang dibawa ke rumah MIL..


Hampir lewat malam tadi..
Aku ditemani hubby dan adik ipar ke uptown Seksyen 24 Shah Alam..
Masa ni tak bawak dak Nuha sebab dia dah tidur.. kalau tak.. bergilir-gilirlah jawabnya dukung dak Nuha.. kihkihkih..
Dalam pada cuci mata tu, ada gaklah sambar dua tiga barang yang berkenan di hati..


Lewat tengah malam..
Layan pulak makan tosei dan ayam tandoori kat Glenmarie Shah Alam sebelum balik rumah MIL..

kuah hijau tu tak 'kick' pulak kali ni..
tukar tukang masak ke..? Frust aku..





psstt: Plan nak ke Semenyih terpaksa ditangguhkan..




14 comments:

Nizam.Ariff said...

Kuah hijau tak kick sbb catuan air kut...tak cukup air nak bersihksn itu ini n masak betul2...

Tedi (interpretZZ) said...

Puas Tedi scan, 2 kali, tapi tak nampak pun pasal terapi minda... maka Tedi kurang memahami tajuk kiriman akak ni... heheheh

ArELeEz said...

comelnye dak nuha tido. sleeping beauty..

che mid said...

Comel je dia tidur lena... sibuk sungguh ya..

t.a.t.a said...

Jari domok.

gadisBunga™ said...

kuah tak kick sebab dia tengah watsap sambil masak.

agaknye.

:D

Pha Is said...

amboi.. chicken chop...
kuah pudina x kick? ala, x layan la kalau macam tu..

Tihara said...

comelnyer dak nuha ni
memang letih nampaknya tapi best
diisi dengan aktiviti makan2 :)

Puan Kutu said...

good girl besday girl..seronok klu bawak anak tak meragam.letih tolk tepi,yg penting byk agenda tambah kalori.hehe

Kakzakie said...

Puas Nuha berjalan. Tak meragam kalau perut kenyang dan tidur puas.

Tangan gebus Nuha tu memang geram. Macam nak gigit aje kakak rasa:)

Ema Johari said...

seharian berjalan memang penat kan...lena dak nuha tidur.

Jay Ar said...

Suka tengok budak2 tidur - wajah penuh kudus tanpa dosa. Bagaimana agaknya ada ibu bapa yang sanggup mendera anak2 mereka??

Cikgu Ma said...

gebu gebas nya nuha... :)

Kira Sakura said...

dak Nuha lena sakan, ibu dia sonok la boleh buat keja lain. hihihi. kesian dia. nampak sangat letihnya tue

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...