Followers Remaja Purba

Tuesday, April 1, 2014

Kimchi hasil buatan blogger Rai..




Asalnya memang niat aku nak beli kimchi blogger Rai ni..
Lagi buat aku terasa nak bila ada pulak yang order dengan beliau..
Teruja nak cuba sebab tak pernah rasa dan tak pernah tahu apa itu kimchi kalau tak jenguk blog Rai ni..
Dan.. alamak.. bila ye.. minggu lepas tak ingat hari apa.. en. shujin husband Rai datang kat office aku sebab nak pulangkan tray.. eemm.. pakej sekali dapat kimchi tu..
Rai kata kimchi tu masam sikit dan memang ye.. tapi kalau makan dengan nasi ok je..
Memula makan rasa pelik tapi bila dah hadap ratah pun aku sanggup..
Tapi itulah.. aku sorang je pun yang hadap kimchi tu.. anggota keluarga aku yang lain tak minat..




Terima kasih buat Rai sebab bagi kimchi ni..
Tinggal sikit lagi nak habis.. sayang pulak nak habiskan.. kihkihkih..

 





psstt: Kepada kengkawan yang suka atau nak cuba kimchi tu, bolehlah order dengan menghubungi blogger Rai.. InsyaAllah dijamin sedap..






15 comments:

JunAina said...

Boleh le oder lagi...

Petak Bunga said...

nk cuba jgk.. tu lah belum ada rezeki juga..
Dengar cerita mcm sedap kimci Rai..

:: idzwa :: said...

sedap ehh..

Nurzakiah Hanum said...

nyum2

Irfa said...

dah 3 balang kot makan kimchi si rai nih,asal bukak peti ais, cedok sesudu.hihi,ratah gitu je

Knor said...

Msti sdp kimchi ni....asyik dgr cerita jer..mvm nk rasa jugak...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Akak tengok macam jeruk jer aiza..

Aziela said...

Ha...dah rasa juga yer....hahahaha. Akak suka juga, tapi akak gaul dengan cili api sikit untuk bagi kick lagi...hahahahahah. Habislah, rosak kimchi Rai akak kerjakan...

نورعيم said...

bioa makan ade feeling dok korea x kak? hihi

babYpose said...

oh kimchi macam tu ke rupanya, ingat macam goreng-goreng, rezeki kan dapat rasa..

sal ya said...

Pnh tgk cite korea dia org buat kimchi.

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.aizamia3..

pernah tgk..dgn tgk cara buat.. tp tak pernah mkn..
klu dlm bahasa kita sayur jeruk kan? :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

pernah dengar namanya.. tapi aiza belum pernah mencuba kimchi ini.. agaknya bagaimana rasa kimchi ini ya?

hainom OKje said...

Sedap sangat ke Kimchi ni.....belum teringin lagi nak rasa....satu hari mungkin!

aizamia3 said...

♥ Cmª shIemª ♥ :
Mizz Aiza (Dunia Kecil):

rasanya macam sayur jeruk.. tapi yang ni boleh makan macam tu je.. sayur jeruk kita kena masak baru boleh makan..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...