Followers Remaja Purba

Wednesday, April 9, 2014

Lori Sampah dan Taman Perumahan..




  • Aku tabik springlah pada mereka yang bekerja mengangkut sampah di kawasan-kawasan perumahan tanpa mengira hujan atau panas..
  • Nak lagi mencabar bila kawasan tu padat dengan kenderaan hingga menyukarkan lori sampah nak melaluinya...
  • Ini aku merujuk di sekitar kawasan perumahan di rumah MIL.. serius memang padat dengan kenderaan..



Sebenarnya aku teruja sebab dah lama tak tengok lori sampah lalu depan rumah macam ni..

sebab kawasan tempat tinggal aku tak menggunakan khidmat lori sampah macam ni..
Hanya menggunakan lori biasa 1 tan tu je..



 
Ngam-ngam je laluan untuk lori sampah tu..



psstt: Kesukaran untuk berbicara bila mana suara aku menjadi serak garau gara-gara batuk dan selesema..





23 comments:

Nurzakiah Hanum said...

DAH OTAI NIE

makchaq said...

Makchaq pun kagum jugak tengok lori sampah kat tempat kami... memang sempit tapi terror driver dia... tu pasal Hadi masa kecik2 cita2 dia nak jadi driver lori sampah... teruja tengok tambah banyak gadjet kat lori tu dulu2...

Cho Zila said...

memang tabik springler kat komitmen merekakan.. tapi sebenarnya sambil kerja tu diaorang boleh buat duit.. asingkan mana barang boleh pakai lagi dan boleh jual... selalu tengok kat kawasan rumahtu pekerja dia cam gituler...

Kakzakie said...

Besar palaha mereka melakukan pembersihan. Tapi itulah calang-calang driver tak lepas nak lalu di laluan sempit..

ps: kakak pun masih serak lagi walau batuk dah kebah.

Knor said...

samalah serak2juga...batuk selsema..


kerja halal

t.a.t.a said...

Bila tak boleh berbicara, taip saja di blog atau di sms.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bersih pulak lori sampah tu aiza.. kat tempat akak.. dah berkarat akak tengok.. akak selalu bagi baju dan kasut kat dorang mana anak2 dah tak muat.. baru-baru ni bagi carsit utk baby tu kat dorang.. suka dorang.. dah anak dah besar belaka mana nak gunakan..

NM03 said...

cantek lori sampah skang ni

Jay Ar said...

Ramai yang terlupa betapa pentingnya peranan orang-orang kecil dalam mencorakkan sebuah kehidupan besar untuk kita. Bayangkan tanpa adanya orang-orang kecil - pengutip sampah, pencuci tandas, pengawal keselamatan - bagaimana kehidupan kita?? Mungkin kita cuma menyedari betapa pentingnya mereka jika satu hari mereka ramai-ramai mogok dan sampah terkumpul merata-rata, tandas awam kotor dan busuk, perompak bermaharajalela....

:: idzwa :: said...

minum air asam jawa ye..

lieyalatif said...

fuhh kiri kanan bahu jalan ade kereta parking...mmg cabaran betul lori sampah nak masuk tuh....ape pun cabaran tetap dieorg laksanakan tugas dgn baik kan....

Rizziela said...

bila diaorang dah dtg nak kutip sampah..bertabahlah nak tunggu sehingga selesai..sebab x ada laluan nak lalu utk blk rumah

Aziela said...

Kagum kan...hehehehehhee. Akak seriau kalau tengok mcm tu....ish..ishh...

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg respect hbs tu =)

HeNRieTTa JoSe said...

rietta biasa tgk dorg lalu lorong belakang rumah...bila ada kenderaan terpaksa tunggu org alihkan...kdg kdg dorg lebih awl dr org nk pergi kerja...kesian jugak dekat dorg...

Daddy Ziyyad said...

paling tak tahan, kalau lori tu press sampah dia depan rumah...fuhhhhhh..bau dia...air sampah meleleh...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam aizamia3 ..
huhu.. mencabar...

Al Kisah said...

orang yang parking luar tu kena sentiasa beringat.. sebelum kena angkut dengan lori sampah..

sal ya said...

Abg akak dulu pn keje bwk lori smph. Selalu jgk bwk blk lori smph tu kalau ari jumaat. Tp skg dh bwk lori 1 tan. Dh x bwk lori tu lg.

YanaUjang said...

kesian kn dorg..kt rmh saya kdg tu lori angkut sampah malam²...time hujan pun dorg redah je...

Puan Kutu said...

mmg kerjaya mencabar jugak ye..budak2 suka la dengan lori sampah.hehe

logorithm said...

Wow... kereta yang parking tepi jalan kalau kena gesel nanti jangan marah...

Petak Bunga said...

kaw rumah dulu x padat sgt...sekrg memng padat. kita pun parking luar kereta..selalu risau dgn lori sampah..
tp driver tu memang high skill punya..padat camna pun releks je..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...