Followers Remaja Purba

Wednesday, September 11, 2013

Telur untuk dijual..





  • Pelbagai resepi boleh digunakan menggunakan bahan berunsurkan telur..
  • Salah satu darinya --->  Char Keoy Teow (CKT)..
  • Alhamdulillah kali ni hubby berada di lokasi baru.. dengan bantuan dari seorang rakan..

Di sini tempatnya..



bersama dak Adik.. 'halus saja..'



  • Walau ada dugaan melanda.. tapi usaha tetap diteruskan demi mencari rezeki buat keluarga..
  • Kepada yang nak try CKT ni, hubby berniaga di salah sebuah kedai di Jalan Iskandar, Bukit Kapar.. berhadapan simpang masuk ke Sekolah Kebangsaan Bukit Kapar..
  • Nak lagi tepat, meh pm aku kat sini ---> aizamia28@gmail.com / aizamia3@yahoo.com..



psstt: Buat hubby.. pedulikan apa orang nak kata.. yang susah kita.. yang senang pun kita.. mereka hanya pandai berkata-kata..



36 comments:

Kakcik said...

Rezeki tidak datang bergolek kalau kita tak berusaha, kan? :)

Orang hanya pandai mengata mungkin sebab mereka dah sedia kaya...

Asyifa Mustaffa said...

Jauhnya...kat kapar...lau dekat bole juga nak rasa ni....
Apa yg jdi...msti ada hikmahnya...dan pstinya ganjaran yg lbih baik ada mnanti...insyallah..

Zul Fattah said...

Rezeki milik Allah kak.. InsyaAllah, walupun sdikit, yg penting berkat tu.

Nurfaezah Abdullah said...

semoga rezeki keluarga akak bertambah murah Aamiin.. :)

Kakzakie said...

Rezeki makanan satu yg pasti org bayar cash tak ada hutang-hutang Ai..

Biarlah org nak kata apa betul kata Ai..

mama maman aka yana said...

Bagus la.. kuat usaha.. ignore je org2 yg ckp2 tuh.. yg senang nnt kita gak bukan dia.. hahaha

Irfa said...

kalau dekat nak jgk try
sbb kami anak beranak mmg pengemar char koew teow yg telur goyang tu
hehe

Kesuma Angsana said...

rezeki ada dimana2 yg penting usaha kan !

Zee Suhaini said...

semoga murah rezeki akak sekeluarga..
berniaga ni memang kena tanggung risiko kak..zee pon pernah rasa..skrg ni pon tengah cuba gak lagi..

ZazaMyMoon said...

InshaAllah.. rezeki ada dimana2.. semoga semua dipermudahkan ;)

Cik Puan Rara said...

kalau nk ikut apa org kata mmg xkemana.abaikan mereka~ hehe

Ujie said...

Saya minat ckt..kalau dekat mau mencari ni.

Semoga maju jaya biz nya!

lizz said...

saya memang peminat char kuew teaw bestnyer...tak per janji rezeki yang halal..peedulikan apa orang kata...biarkan...

lizz said...

saya memang peminat char kuew teaw bestnyer...tak per janji rezeki yang halal..peedulikan apa orang kata...biarkan...

ummuaidan said...

Jangan pikir sangat apa yg orang kata..inshaallah rezki yg halal ade dimana-mana..

NM03 said...

fedulik mulot orang. teruskan berusaha demi sebuah kejayaan. sesok kalu bukak kedai sendiri, baru nganga tak boleh nak katop dah mulot2 puaka tu semua.

:: Mrs.Eady :: said...

Betul...jgn peduli ape org nk kata

amirah said...

jgn peduli org nak kata apa kan ai? mulut org memang takleh nk ditutup. moga terus sukses ye ai dan suami

Teena Tna said...

Sy suka char koey teow.
Rezeki Allah yg tentukan, masing2 lain cara nya.

QueeN TerataI said...

org mmg suka berkata-kata kak.. tp kita jgn putus asa yg penting usaha, doa & tawakal.. rezeki ada di mana2 & Allah yg aturkan segalanya. InsyaAllah semuanya akan berjalan lancar.

p/s: mmg teringin sgt nk mkn CKT.. nntla Queen sms akak tny tempat kat mana eh...

Puan Kutu said...

berniaga ckt ye..dah lama tak makan.klu dekat haruslah terjah..

en suami dulu masa di johor pernah juga berniaga ckt..

semoga bisnes sukses.

Masya said...

alahai jauhnya.. kalau dekat nak jugak pg sbb peminat CKT

Daddy Ziyyad said...

memang tipikal perangai Melayu, 'pemalas, dan dengki tengok orang lain rajin & kuat berusaha'. So, abaikan sahaja. Insya Allah dlm minggu depan nak pi melawat kedai hubby awak, this week wife saya sibuk siapkan order macaron...hihihihih

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Orang yg berkata ni selalunya tak senang duduk melihat kejayaan kita..

Kira hubby akk rmai jelez tau dgn kepakarannya..buat2 tak dengar je mereka2 tu >_<

Tihara said...

insha Allah moga dimurahkan rezki, akak ske CKT tapi akak kat pahang, in case kalau sampai sana akak nak try :)

Ratu Hatiku said...

kalau sesat ke sana leh la singgah nnt.. :)

ummiross said...

rezeki yang halal pasti akan diberkati, teruskan usaha, ummi doakan semoga Allah mmelimpahkan rezeki buat aizamia sekeluarga.Kalau dekat ummi dah pergi cari dah ni, ummi suka CKT..

norhidana miswan said...

kalu ikut org kata kite yg kebuluran... pedulik org kata yg penting kite cari rezeki halal ngn tulang 4 kerat sndiri kan kak...

kalu dekat kl ni je...comfirm dana jd pelanggan setia kak

Qhaifa Nur said...

hubby minat juga berniaga...
seronokkan...
mudahan selalu dimurahkan rezeki...

Riedaffya ibrahim said...

bersusah dahulu bersenang kemudian kan..

Riedaffya ibrahim said...

bersusah dahulu bersenang kemudian kan..

Al Kisah said...

order char kew tiaw special satu, kuah banjir..

nizamsani said...

sedapnya cakotiaw.

Namee Roslan said...

betul kata akak. pedulikan org nak kata apa. org tahu nak judge je. tolong nya tidak pun. so wat xtau je.yg penting ada usaha...rezeki tu luas :D

kinna said...

ruginya tak try masa openhouse dulu!!!!

pha is said...

kalau pha is kna attachment kat area tu, nanti pha is cari.. hehe

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...