Followers Remaja Purba

Wednesday, September 25, 2013

Sata dan keropok lekor..



Dari entry semalam..

Memula kita test dulu..

Bila rasa sedap.. mestilah nak beli..
tapi.. beli tak banyak sebab ingatkan takde yang nak makan..
Rupa-rupanya nak lagi..



Keropok lekor pun beli jugak tapi yang ni aku main redah je beli..
Rezeki empunya kedai tu lah.. kami borong banyak kat situ..




psstt: Dulu sata tu rasa manis je makan, sekarang ni asal makan je dok tergigit cili.. fuh.. barulah sedap.. ---> tekak aku gedik manja taknak makan yang manis-manis..



26 comments:

adrianna syaz said...

Sata sedap..tp sekali tu sya terbeli yang mengatalkn abes..huhu..trus serik bli sata pas tu..klu nk mkn jgk,msti sruh adik test dlu..hehe

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya sata

Kakzakie said...

Kakak lebih suka keropok lekor berbanding sata.. cecah sos aduhai sedapnya:)

ummuaidan said...

sata kurang gemar sikit..tp kalau kopok lekor mmg feveret..

Irfa said...

kalau nampak sata ni wajib beli
sorang pun boleh abis

ZazaMyMoon said...

arrghhh sata!!! sedapnya..

mama maman aka yana said...

kita pun suka yg pedas manja2 sikit.. kiki... baru besh.. :)

Aziela said...

Sata manis, sata pedas, sata cili padi berbiji2, itu semua speciality kedai masing2. That's why kalau beli, kena test dulu rasa. Kena dengan tekak, baru borong, hahahahha.

Akak balik Kuantan minggu nie, memang nak pulun keropok lekor dengan sata.

me.liyana said...

ohoii..peberet sata nii..lame xbalik ganu

mokjadeandell said...

fav makcik esp bila ke Pahang.
Sata ,keropok lekor tentu kena cari baru boleh pulang.
kalau tak jumpa berhati walang
Sampai Perlis terbayang bayang....

...dok gurindam pula..hehe.

Rai Ourkizuna said...

saya pun suka sata.. tapi dah makin kecik kan saiznya.. huhu..

:: Mrs.Eady :: said...

Alaaaaa sedap nyerrrrr

makchaq said...

Sedapnya sata... suka sangat. Keropok lekor pun sedap kalau beli kat belah2 sana kan... lembut & x liat..

QueeN TerataI said...

x pnh mkn sata

Hidayah said...

sedapnye sata...sob..sob..sob..

terus lapar..

ggrr..

nak carik makanan dulu lah..

hahaha.. baru nak bw..

hehe.. takble..takble..
titew datang balik nanti tau..

:)

Cik Puan Rara said...

terliur lak tgk sata tu.padahal x penah mkn.

norhidana miswan said...

mmg sedap tu kak... tiap kali balik kerteh wajib cari keropok leko n sata

JunAina said...

Belajar makan sata bila mula2 belajar kat Best dulu...sedap...dpt pulak sata Kuala Besut... Kenangan mengusik jiwa.

amirah said...

kdng takut tercekik tulang..tapi sukaaa sgt. sedap! tapi kalau luar dari pantai timur tak sedp sgt dah

Kesuma Angsana said...

dua2 tu feveret KA sekeluarga, kalau balik kg hubby di kelantan mesti pergi cari & mesti beli hehehehe

mama_ka0ri said...

huhu..sedapnya sata...lama tak makan..

Al Kisah said...

makanan asasi kalau g pantai timur..

m.u.l.a.n said...

ohhhhh mamai.... duduk sini pon lama tak makan..

アヌム said...

waa sdpnyeee..nak jugeeee huhuu

pha is said...

sata..? 1st time dengar...

Tinta Lana said...

Salam.

Kedainya..kat mana?

Sedap sata..selalu juga beli, skali dgn otak2..dpt mkn panas2 dua ni..heaven,ekekeke

Asal makan je,heaven memanjang saya,hehehe

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...