Followers Remaja Purba

Monday, September 16, 2013

Doraemon kena Bunuh..?


Kisah semalam..
  • Sebelum perjalanan diteruskan menghala ke rumah MIL.. aku mintak hubby singgah sekejap beli cendol..
  • Sebenarnya ada sesuatu yang buat aku nak ke situ..
  • Kalau kali pertama singgah kat situ memang tak perasan..

Doraemon kena bunuh..?

Lokasi kejadian: Jalan Khamis, Meru..
Menu utama: Cendol.. dan tempe.. ---> tempe yang dibuat sendiri..
Masa kejadian: Tengahari.. time budak balik sekolah mesti penuh kat situ..





Bukan setakat Doraemon tu.. malah pokok mangga yang sedang berbuah lebat turut menarik perhatian..

Minggu lepas selamba aku mintak dan hubby tukang jolok.. 
Dapat seplastik besar.. share dengan member office dan balance buat kerabu mangga..



Besar tempe tu.. RM 0.50 satu.. harganya tak dapat semurah tu kalau kat cafe bangunan office aku..
Aku borong semua.. sebab tempe abang tu terhad.. sape cepat dia dapat..


'Ibu.. dahlah.. jangan amik gambar lagi.. Adik nak makan ni..'
Aku paksa dak Adik jadi model tempe sekejap..
 
 
 
 
psstt: Nak gedik manja kat hubby.. nak pekena cendol + tempe lagilah kat situ..

psstt: Genap 5 hari aku bercuti.. dan esok dah start kerja balik..

last psstt: 16 September 2013 ---> cuti umum sempena Hari Malaysia..



14 comments:

Norhaizan hakim said...

Kesiannta Doremon tu.
Selamat bercuti aiza.

Faariis said...

besarnye tempe. murah lak tu.

nobita xtahu ke doraemon mati?

Asyifa Mustaffa said...

Aduh...! Mati tesepit dia...
Sedap tempe tu....murah plk tu....kat cni...x dpt rege cmtu....huhuhu....

pha is said...

kesian doremon.. selamat hari malaysia..

Nurfaezah Abdullah said...

cantik baju dak nuha hehe adoi ciannye doraemon tu hehe.

Zee Suhaini said...

tamat dah la riwayat doremon..kahkah..
comel la gegirl akak..nuha kan??baru beberapa kali singgah sini..takot salah..hihi

MulutPayau said...

Selamat bercuti...

Tinta Lana said...

Salam.

Sadis juga riwayat akhir doraemon tu..smpai berlumut,hahaha

Tempe goreng tepung tu ek kak? hehehe, selalu dapat dri jiran sebelah..depa rajin buat benda ni ;)

Rosmiza Ali said...

Alahai, apalah nasib si doraemon kena bunuh kat situ.. Dah boleh jadi fosil dah tu.. hehehe..
ZON PERMAISURI CHOMEL

Arham Md Ali said...

Cendel best, tapi tempe am tak suka. Rasa dia pelik. Acquired taste kot.

norhidana miswan said...

kalu dkt tingin dana nk pg kak... sedapnyer tgk tempe yg dh digoreng besar2 gitu... baiknyer tuan nyer kedai mkn tuh siap bg org petik buah mangga sndiri...

Puan Kutu said...

germ tgok nuha comel..nuha lebih menarik perhatian dr doraemon kena bunuh.hehe

Khai♥Rin : anies said...

xde la cite doraemon pasni hehehehehehehhe

.:fyzz:. said...

aloo..sadis la do ra e mon tuh..huhu..:))

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...