Followers Remaja Purba

Tuesday, January 26, 2016

Hadam dengan tidak je nak hadapnya..


Kisah pagi tadi..

Memandangkan 'awek' hubby masuk hospital, jadi urusan penghantaran anak ke sekolah dilakukan oleh aku..
Dak Kakak ni spesis ikut perangai aku..
Tak suka sampai lewat ke sekolah.. masam mencukalah muka dia..
Dak Adik.. rileks cool je, ikut perangai babah dia..

Lepas dah hantar dorang ke sekolah, aku terus gerak ke tempat kerja..
Masa perjalanan jadi lama kerana kesesakan jalanraya..
Perkara biasa.. hadam dengan tidak je nak hadapnya..
Dari elok boleh bersabar sampai tumpul kesabaranku hanya disebabkan segelintir yang bersikap tak endah keadaan keliling..
Dia bukan kira sesak ke tidak, selamba memandu macam sedang menikmati pemandangan tepi laut di Australia gamaknya..

Takpelah mak budak..
Hari ni je..
Esok back to normal..
Bukan selalu pun lewat keluar rumah waktu pagi..


StatusHati: Hadirnya sekejap cuma..




13 comments:

Kakzakie Purvit said...

Manalah tak geram kalau ragam mereka buat macam tak ada kereta lain di atas jalan kan..

Kira Sakura said...

dekat sini pun kena keluar office sharp kalau tidak memang terperangkap dalam jammed dan haruslah kena bertabah

Yana Libra said...

skang ni jem melampau..dulu x pulak..huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

RAMAI BOLEH MEMANDU TP TAK SEMUA BERHEMAH..HUHUHU..

PeRdU cINta said...

itulah yang selalu buat kita rasa ralat...

Rizziela said...

dapat keje baru tu :D hihi. .best gak kalau kadang2 menjemput anak2 balik sekolah kan

norhidana miswan said...

heheheh btl tuh kak.... mmg ada jns yg rasa jlnraya tuh dia yg punya

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Betul tu Aiza..
Dah lali dengan jem dan perangai pemandu lain tu..
Kena hadap dan hadam jer lah dengan sabar :)

idzwa kamaruddin said...

jem itu biase..uhuks~

asyifa mustaffa said...

Perkara biasa tu....kadng bole ilang sabar gak tu...

JR said...

Saya pun spesis tak suka tiba lewat, apa-apa kena awal, selalu peringatkan isteri dari terlewat lebih baik jangan pergi langsung!

Mummydearie said...

Bercakap pasal sikap pemandu ni, semalam pun saya kena tau di jalan kecil menuju ke sekolah anak! Dah nampak dua-dua laluan stucked sebab sikap pemandu yang selfish, ada lagi yang lebih selfish - boleh dipotongnya kereta di depan dan duduk di lane bertentangan. Habis semua pun tak lepas nak jalan, I terpaksa buat u-turn, you! Geram alahai!

sal ya said...

sama mcm anak saya berdua. srg tk blh la lmbt ke apa ke... srg lg relax je... even tudung senget benget pn dia relax je. kalau kakak dia jgn harap la. memang akan make sure tudung cantik terletak. duduk depan cermin dekat 1/2 jam utk btlkan tudung je. aisshhh...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...