Followers Remaja Purba

Friday, January 22, 2016

Akhirnya.. selesai dengan baik..


Sambungan kisah semalam..

Tak pernah dalam sejarah pemanduanku, hingga menyebabkan kemalangan berlaku.. walau kereta yang aku langgar tu hanya mengalami kecederaan ringan.. tapi tahap gigil petala ke 7 aku rasa waktu itu.. kisah di SINI..

Memandangkan owner kereta tersebut hanya free sebelah petang, jadi temujanji dibuat petang semalam..
Dari tempat kerja terus pergi ke tempat pertemuan..
Pemilik kenderaan tersebut, Azie.. setuju untuk hantar ke bengkel member hubby.
Along, 'doctor peribadi' kereta kami, geleng kepala bila nampak aku..
Dorang tak sangka aku sampai terlibat dalam kemalangan..
Nak buat macam mana.. menda dah jadi..
Dah cuba berhati-hati tapi kalau DIA mengkehendaki begitu.. maka jadilah ia..

Azie, pemilik kereta tersebut pun macam aku jugak.. senang berurusan..
Memudahcara bila beliau bersetuju untuk ke bengkel yang aku cadangkan..
Smooth and clear..

Dan.. sebelum berpisah..
'kalau ada problem, nanti call akak semula ye Azie..'
'Moga lepas ni kita jumpa kat tengah highway ye kak..'
'Moga keep in touch lepas ni...'
Sempat kubelikan menu lunch untuk beliau..
Almaklumlah, aku tahu memasing belum sempat jamah makan tengahari lagi..


Perkara yang menghantui buat aku tak tenang dua tiga hari  ni akhirnya selesai dengan baik.. Syukur urusan tersebut dipermudahkanNYA..
Alhamdulillah..




StatusHati:
Pesanan dari abam sayang..
Jangan pandu laju sangat.. ingat tu..


14 comments:

mama ka0ri said...

abg syg makin bertambah syg..hihi..

Alhamdulillah..sume dh setel..

Yana Libra said...

nasib baik boleh setel dgn lancar..alhamdulillah..

norhidana miswan said...

auucch... suke pesanan cik abam tuh...

yelah kak, kalau pihak sebelah lg tuh pun blh tolak ansur mmg senang urusan...
moga lps nih blh jd kwn ye dak?

Nora Karim said...

alhamdulillah semua dah selesai dengan baik... saya pun kalau accident, menggigil tak tahu nak ckp lah... walaupun bukan salah saya...

Kakzakie Purvit said...

Kena yg mudah berkompromi senang dan lega - cepat selesai.

Amy Hilmirda Daud said...

alhamdulillah... semuanya berakhir dgn baik.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Alhamdulillah. akhirnya berakhir dengan selamat. Nak jumpa lagi di highway tu pesanan ikhlas. ;-)

Jobdirumah Buat Duit said...

Alhamdulilah, dipermudahkan urusan akak. Lepas kena lebih berhati-hati lepas ni. Betul tu, benda nak jadi. Allah SWT punya perancangan.

OhPanduan said...

Alhamdulillah, selesai sudah dan berakhir dengan baik.

anis abdullah said...

Memang takut kan kalau terlibat dengan eksiden. Saya 2x langgar kereta depan. Tapi seorang je minta bayaran RM50 untuk calar. Ya Allah masa tu takda cash langsung. Siap bank in kan dalam akaun Chinese guy tu. Very humble.

Asha Lya said...

Klau lya da trauma tgk eksiden ni..apa pun hati2 ya sis

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Apa pun hati-hatilah masa drive tu....

Kira Sakura said...

Alhamdulilah selesai dah. kira pun tengah tunggu masa nak repair bontot kereta yang kena cium aritu huuu

Mummydearie said...

'Doktor peribadi' tak percaya sebab awak ni efisien sangat bila memandu ke atau terlalu berhati-hati? Mana satu tu? ^_^

Saya ni selalunya kereta kena cium dari belakang. Lebih-lebih lagi kalau kereta baru. Dah pernah merasa baru ambil kereta dua minggu, tetiba ada driver yang suka hati tercium kereta baru kita. Masa tu memang sedihlah tapi sebab macam dah biasa aje, hilang dah sedih. Anggap nasib tak baik ajelah, terus hantar kereta untuk repair.

Kalau terlibat dalam kemalangan ni, urusan-urusan selepas tu yang meletihkan.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...