Followers Remaja Purba

Sunday, November 22, 2015

Wanna be Fit or Fat..?


Kisah di tempat kerja..
Ada program 'wanna be fit'..

'Tak nak join ke..?
'Tak minat..'
'Yelah.. orang dah kurus..'
'Bukan sebab kurus tapi tak minat.. lagipun dah cukup fit atas katil..'
Krik.. krik..

Tapi.. jealous jugak aku..
Tengok ada antara peserta program berjaya turunkan berat..
Damn serious.. aku jealous..
Cuma satu pesanan aku..
Jangan ketika program berlangsung beria jaga pemakanan..
Tapi lepas program tu semangat terbang melayang..
Nak maintain tu yang payah..


Aku..?
Tanpa geng mentalku..
Nak maintain tu yang payah..
T.Q arr..
Korang memang geng mentalku yang terbaik..
Tanpa sokongan korang, belum tentu aku berjaya untuk maintain kan apa yang tengah aku usahakan walau belum mencapai sasaran yang diidamkan..

Dah tak lama.. sebulan je lagi dalam usaha mencabar diri sendiri untuk menggapai impian..
Berjaya atau tak.. will update soon..


StatusHati: Mencari engkau di mana.. hanya dalam mimpi indah..


8 comments:

Azian Elias said...

Salam..

bila dah makin tua makin susah nak kurus.. lemak dah tepu.

Nafisa81 said...

Mestila nak fit..tapi...geram dengan partner yang metabolisme tinggi kan...ngap apapun body maintain

tiga lalat said...

untunglar mak badan ramping ., hehe2

Nurhuda Ismail said...

untunglah makan banyak tak gemuk gemuk hmm

JR said...

Bila dah semakin berusia, metabolisme tubuh jadi semakin lembab. Dulu boleh turunkan berat badan 15 kg dalam masa 3 bulan cuma dengan exercise tanpa diet makan tapi sekarang nak turunkan 1-2 kg pun ambik masa lama...

Aziela said...

Kita kenal diri dan body sendiri. Kita buat pilihan sendiri..kan

Mummydearie said...

Mental ni yang penting. Yang ini paling susah nak kawal sebenarnya. Tahun depan saya nak tukar dietlah. Tapi takut hangat-hangat tahi ayam aje :)

Kira Sakura said...

wahhh moga berjaya dan dipermudah ye kak. jangan lupa update!!!!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...