Followers Remaja Purba

Friday, November 6, 2015

Bangun awal pagi kalau tak mahu bayar tol



Aku tinggal dekat kampung tapi kerja dekat Bandaraya..


Waktu pagi adalah waktu paling kritikal..
Akulah maid.. akulah driver..
Rutin harian aku hanya terjejas bila berlaku kesesakan lalulintas yang teruk..
Memang hazabedahlah penatnya hari tersebut..

Memang ada laluan tanpa tol yang aku boleh lalu nak ke tempat kerja..
Tapi kos dan tenaga perlu juga diambil kira..



Maklumat dari SINI..


Bangun awal pagi.. keluar kerja awal pagi..?
Memang itu rutin sejak dulu..
Dulu merasa juga sampai awal ke pejabat..
Sekarang.. toksah beranganlah nak sampai awal macam dulu..

eemm.. cakap memang senang.. cuba buat tengok..
Rasa nak je aku 'bawak dia balik' ke rumah..
Biar dia hadap seharian rutin aku.. dengan jalan sesak.. dengan nak kejar masa..
Akulah maid.. akulah driver..
Tengok berapa jam dia boleh bertahan..


StatusHati: Hidup takkan terhenti hanya kerana satu pengalaman pahit..

13 comments:

Zaza Abdul Latif said...

hidup kat Malaysia ni makin complicated.
kena cukai sana sini, harga semua benda naik.. lama2 rakyat jadi miskin tegar.
Yang kaya tetap kayo rayo.. ai is kuciwa! :(

Syaz said...

bngn awl pn ttp jmpa toll.. knp lh kene byr toll walaupn dh byr cukai jln.. pelik kan??

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Dah biasa bangun pagi2 ye Aiza..

eima said...

menteri memangs uka ckp suka hati je ...
tak berada di tmpt rakyat la boleh ckp pe je ...ceh betui la tol pun tak byr ckp byk pulak

Nizam.Ariff said...

Naik motor....

Tapi kalau dah ramai2 naik motor, silap² kena tol gak 50 sen.
Senang citer cakap je la kerajaan nak duit...

SalbiahM said...

makin lama makin stress, suara pun tak didengari..huhu

Kakzakie said...

Bila dah jadi viral ni tak tahulah agak-agak dia menyesal tak dari apa yg dikatakan itu...

Rizziela said...

setuju sangat.. orang2 mcm ni.. bawa diaorang masuk dlm hidup kita ajer... baru tau mcm mn susah kita nak hadap semua masalah yg diaorang cipta utk kita

Diana Rashid said...

betul..dia ingt yang jalan sesak selama ni sebab semua orang bangun jam 7 pagi kot..macam dia...heheh

tiga lalat said...

pukul 6 pagi wak tengah updet blog., harhar2

Suria Lekatlekit said...

yang bagi idea macam tu sebab dia tak rasa azab yang orang lain tanggung

Clive Einstein said...

itula yang saya pikir, para menteri patut diberikan kursus (wajib) public relation, communication ke. apa ke. takde bagi statement yang tak bertimbang rasa. ni slalunya cakap ikut sedap mulut. =_=

Mummydearie said...

Tak payah dengar sangatlah cakap Menteri. Mereka tak rasa bolehlah bercakap sesuka hati. Nak bangun awal pagi macamana lagilah kalau itulah rutin kita sehari-hari. Lain kali kena nasihatkan kita rakyat marhaen ni kalau tak nak bayar tol, berkampung aje kat pejabat. Jimat kos pengangkutan. Balik hujung minggu jerk. Cakapkan mudah. Luahkan aje. Nak praktikkan tu aje boleh pitam dibuatnya!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...