Followers Remaja Purba

Monday, November 9, 2015

MotoGP Valencia Grand Prix 2015


Belum pernah dalam sejarah aku update mengenai MotoGP..
Sekadar layan di tv tu biasalah..
Tapi kali ni jadi best sebab Valentino Rossi berada di petak terakhir..

Perlawanan pada 25 Oktober 2015 di MotoGP Malaysia Grand Prix di mana Valentina Rossi berjaya di tempat ketiga. Namun demikian, insiden pelanggaran beliau dengan Marc Marquez mendatangkan bencana kepada beliau di mana akhirnya terpaksa menerima hukuman berada di petak terakhir bagi pusingan terakhir di MotoGP Valencia Grand Prix.. 

"This situation doesn't modify my passion or my thinking about the future," he said.
"I will race next year, because I already have a contract, and during next year a lot of things will change.
"After that I will decide if I will continue or not."

Although he will start at the back of the grid, Rossi said he will work as usual in practice and will compete in the pole position-deciding Q2 session if he makes the cut.
"When you start last, it's very difficult to prepare strategies," he said.
"You have to work well in practice and be competitive and have good pace.
"Sure, when you start last, the risks are a lot more.
"[The title] depends on me and if I'm strong and fast enough to be able to recover."
Kisah di SINI..


Perlumbaan epic kali ni..
Keputusan penuh di SINI..
However, despite starting at the back of the grid, Rossi shot through the field in no time at all, climbing to ninth in just three laps as he chased the leaders. He was at his inimitable best, riding with aggression as he tried to pick off individuals ahead of him.

Siapa yang menonton malam tadi pasti teruja dengan aksi yang ditonjolkan oleh beliau. Masa ni fokus diberikan sepenuhnya kepada beliau..
Ditambah dengan pelumba-pelumba yang lain memberi laluan kepada beliau untuk mengejar musuh tradisi beliau yang jauh di hadapan ketika itu.
Tak nak cakap banyak.. apa yang boleh aku bagitahu..
Aku suka.. aku suka.. aku suka..
Pergghh.. memang terbaik..
Kalau dia berjaya naik podium malam tadi lagi terbaik..
Tak kisahlah orang cakap dia menang cara yang macam mana..
Apa yang penting pada pandangan mata aku..
Bukan salah dia.. dia tak salah.
Marc Marquez yang salah.. (sambil jelirkan lidah..)


 Valentino Rossi (16.02.1979, Italy)
Movistar Yamaha MotoGP
2nd in MotoGP World Championship - 325 points - 4 wins - 18 starts
'The Doctor' a.k.a 'Budak Gila'
Dia tetap jadi kesukaan aku atas litar..


Selain daripada itu..
Tahniah buat..
Jorge Lorenzo (04.05.1987, Spain)
Movistar Yamaha MotoGP
1st in MotoGP World Championship - 330 points - 7 wins - 18 starts


Juga dia ni..
  Marc Marque (17.02.1993, Spain) 
 

dan dia ni..
 
Dani Pedrosa (28.09.1985, Spain)
Repsol Honda Team
4th in MotoGP World Championship - 206 points - 2 wins - 15 starts




StatusHati: Aku menyepi bukan kerana sibuk tapi kerana sesuatu..


3 comments:

paridah said...

WAH PEMINAT SUKAN MAHAL NI..ASAL HAPPY OK JER TU AI..

tiga lalat said...

wahh chantek2 gambar2 moto GPnyer., ;p

Mummydearie said...

Oh, wow! Minat MotoGP rupanya Aiza ni ^_^

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...