Followers Remaja Purba

Monday, November 30, 2015

Berdenyut-denyut.. nyut... nyut..


Bila ada sejarah sakit ni..
Nak buat apa pun kena berhati-hati..
Nak melasak aktif bagai memang fikir banyak kali..
Tapi biasanya aku main redah je..
Nampak kebuasannya di situ.. nak pulak bila terlibat dengan sukan..
Terus hilang rasa sakit..
Nasihat kiri kanan depan belakang tak kuhiraukan dah..

Tapi kali ni..
Kecederaan melibatkan pinggang sebelah kanan telah melarat ke sebelah kiri..
Sakitnya pun mengundang rasa semacam pada diri..
Berdenyut-denyut.. nyut... nyut.. rasa macam dicucuk-cucuk..
Dari pinggang membawa ke bahagian peha terasa..
Boleh hilang fokus macam ni..

Hubby dah mula bising..
Merengek..? Lagi kena bebel adalah..
Sape suruh berlagak sangat.. dah tahu sakit pergilah check up..
Aku yakin boleh tahan lagi setakat ni..
Tahan kebendanya.. jalan pun dah macam nenek bongkok tiga dah..
Huhuhu.. Memang takde rasa simpatilah abang ni..

Ok dah.. esok aku cuti..
Urusan di hospital mengenai kesihatan diri..
Hari ni, rutin harian diperlahankan..


StatusHati: Sekuat mana pun manusia, pertahanannya takkan berjaya tanpa izin dariNYA..



17 comments:

idzwa kamaruddin said...

Semoga dipermudahkan semua nyer..

ohpanduan panduan said...

Kena pergi periksa macam tu akak. Jangan nanti dah merebak lagi susah.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Kasihannya. Kena pergi chek up tu kakak. Semoga cepat baik sakitnya.

Jobdirumah Buat Duit said...

Jika berdenyut baik pergi periksa akak. Takut nanti sakit benda lain. Banyakkan berehat yea.

Falsya said...

get well soon akak..tamo lasak2 okayh...

Nurzakiah Hanum said...

semoga cepat sembuh

Zaza Abdul Latif said...

Cuba jangan melasak sangat.. mana tak nyut nyut nyut.. hahhahaa
apa2 pun semoga cepat sembuh ya darling :)

saniah ibrahim said...

Yalah aiza jika dah ada sejarah sakit tu mana boleh lasak.Apa pun kakak harap aiza sehat semula.

nini said...

Semoga dipermudahkan semua urusan...amiiinnn

JR said...

Eloklah tu pergi klinik/hospital, cepat berubat cepat sembuh...

Malinda said...

pegi la chekup cecepat dik penyakit jgn di simpan...moga cepat sehat sian dak nuha takde orang nak melayan keletah dia... ^_^

norhidana miswan said...

tulah kak... sygkan diri lebih dr yg lain2 patutnya..
lenkali takmo sukan2 sgt.... bila dh skait akak yg tanggung...
gws kak... n rehat

Kakzakie Purvit said...

Jgn tunggu sampai teruk Ai
Pergilah jumpa doktor
Ngerilah, kakak bimbang slip-disc bahaya tu..

Daddy Ziyyad said...

Syafakillah.
Nanti update ya apa diagnosis doktor

Kira Sakura said...

haaaaa tula degil lagi haishhhhh. tapi tengah nak buat benda seronok yang kita suka memang semua pun lupa dah sakit baru nak teringat kofkofkof :p

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Better buat medical check up... Cegah sebelum parah...

Mummydearie said...

So selepas buat check up, apa yang doktor beritahu? Saya ni selalu juga kena back pain tapi takdalah sampai rasa berdenyut macam tu. More to sakit sendi pun sebenarnya tapi biasalah selagi tegak berdiri, selagi tu tak nak pergi jumpa doktor!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...