Followers Remaja Purba

Monday, March 9, 2015

Throw back Kerenah dak Adik di PPUM


Kisah sepenuhnya di SINI..


Hari pertama di Wad Pediatrik 8A, PPUM..

Tak ingat hari ke berapa jarum ditukar dari tangan kiri ke tangan kanan..


No handphones.. No games.. No walking around..
Kalau tak blood preasure (BP) dak Adik akan naik mencanak..
Lagi tinggi dari dalam gambar tu..
3 hari pertama, BP dak Adik lingkungan 130 - 156.. sangat tinggi..


Sehari sebelum adik keluar wad, kena pindah bilik dari bilik 29 ke bilik 24..
Dorang nak masukkan pesakit yang kena demam campak dalam bilik dak Adik tu..
Bilik no. 29 tu bilik hujung sekali dalam wad tersebut..


Hari terakhir sebelum dibenarkan balik..
Babah yang dah penat melayan kerenah hyper dak Adik..



Alhamdulillah.. dak Adik semakin baik..
Minggu depan kena datang balik untuk follow up di Pediatric Clinic..
Selepas tu, akan ada sesi temujanji seterusnya di ENT, PPUM berkenaan tonsil dak Adik pulak..
Makanya.. hubby dan aku kena standby cuti jelah..



Hari ni..
Pergerakan aku tak selancar biasa..
Berhati-hati dalam melakukan tugas harian..
Kesan daripada sakit pinggang teruk kelmarin..
Lepas berurut semalam, hari ni agak ok sikit..
Dan esok..
Kalau takde apa-apa aral, PPUM lah tempat ku tuju..



psstt: Cukuplah.. aku takmo berkampung lagi di hospital..


10 comments:

Ibu Lala said...

Anak akk dah buang tonsil ms umo 4 tahun. Alhamdulillah skrg dah x demam. Klw tidak tiap tiap bulan dmm. Cuti akk hbs kat hospital aje.

Kenapa dgn tonsil dak adik. Klw x de effect x perlu kacau kot.

Nurzakiah Hanum said...

get well soon

idzwa kamaruddin said...

semoga dipermudahkan semua urusan..

asyifa mustaffa said...

Bdk2 kan tak reti diam...syukur la x de pape kan.

Puan Kutu said...

get well soon dak adik n ibunya juga

dorsett pink said...

aduuss.. kesiannye tengokk..

Daddy Ziyyad said...

Follow up tonsil dengan doktor siapa ya kat situ? Igt tak namanya?

Kira Sakura said...

dalam tak sihat pun aktif lagi budak sorang ni alahaiiii

moga semuanya sihat2 dan kembali ceria macam biasa amin

Cho Zila said...

alamak lama jugakler berkampung di sana yerk... bertabahlah wahai insan2 yang diujikan... memang serba serbi lain rasanya kalau masuk sepitalni.. rutin harian tidak serupa lagi..

Amanda Suria said...

Kita yang tua ni pun kadang2 kena jarum memang x leh tahan..SA dah lali jarum sana sini ...ni dah setahun lebih x pi check up...doktor dah call dah...malas nak semak otak...hehehe

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...