Followers Remaja Purba

Tuesday, November 4, 2014

'What ai want is perhatian.. perhatian.. perhatian..'



Jadilah suami yang bijak mengendalikan rajuk isteri..
Orang perempuan ni akal dia singkat biarpun dia cerdik..
Apa yang dia perlukan ialah PERHATIAN.. PERHATIAN.. PERHATIAN..
Jangan cepat marah..
Berfikirlah dengan tenang..
InsyaAllah.. kita akan merasai nikmat kebahagiaan hidup dengannya..

-sumber FB..


Aku send ayat tersebut di atas kepada abam sayang..
'What ai want is perhatian.. perhatian.. perhatian..'



DAN..
Balasan yang aku terima daripada beliau..
"Attention please.. Regards the matter that u mention above.. I will take action ASAP.."

Makin menggediklah aku lepas ni.. tapi takpe.. gedik pun dengan orang yang sayang kat aku..




psstt: Ya Allah, permudahkanlah.. Jangan dipersulitkan dan Kau akhirkanlah dengan kebaikan..



15 comments:

amirah said...

alololo sweetnyaaa...takpe romantik2 ngan yg halal dapat pahala kan ai...

Fazleyatul Aini said...

betul tu. bukan nak apa sangat nak kan perhatian je
bukan dengan pasangan je, dengan parents, adik beradik, kwn2. nak diberi perhatian dan kita pun perlukan perhatian mereka

babYpose said...

so sweet :)

idzwa kamaruddin said...

amin~

faraherda.razalan said...

Ya Allah! Comelnya msg yg hubby awak reply tu. Sy senyum lebar ms menaip komen ni. Hehehehe!

Kakzakie said...

Telus dan nyatakan apa dikehendaki pasti dia akan memahami..

❤Kamsiah❤ said...

merajuk pd yang sayang...:)

Amanda Suria said...

Betul....wanita perlukan perhatian....bukan bebelan...

Daddy Ziyyad said...

Ok, noted jugak..
Hihihihih

JR said...

Saya suka ayat ni:"Orang perempuan ni akal dia singkat biarpun dia cerdik.."

Kadang2 suami lupa realiti "akal singkat" tu, isteri pun lupa juga. Sebab itu agaknya bila suami ukur suatu yg dia nampak cuma 1 meter (benda mudah) isteri nampak sebagai 4 meter (benda sulit), lalu masing2 bertelagah... rupanya ukuran suami dan isteri tak sama...hehehehe..

Ann Ishak said...

berterus terang dengan apa yang kita mau, orang lelaki ni tak pandai berkias-kias gamaknya :)

UmmuAidan-Arissa said...

betul tuh sebenarnya..tp cam sy nie terpaksalah sacrifice demi anak2 yg masih kecik terutama siabang yg memang attention seeker sungguh..kaalo mkn sama2, bapaknyer terpaks habeskan ms dengan story telling kat dier jer..huhuh

Norliza Osman said...

Sweetnya....tp mmg btl perempuan ni lebih2 isteri mmg nak kan perhatian suami.

Qaseh Vee said...

merajuk kena sesuai dgn keadaan ... x de pengalaman lagi ni...

Abang Bear said...

Salam Singgah - lepas baca ni nanti dapat lah perhatian tu...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...