Followers Remaja Purba

Wednesday, November 19, 2014

Dak Kakak tak.. dak Adik tak.. dak Nuha ye..



Antara dak Dakak, dak Adik dengan dak Nuha.. dak Nuha penakut dengan kucing..
Nampak je kucing mulalah gedik manja jerit larikan diri menyorok..
Jangan kata kucing hidup.. kucing mainan tu pun dia tak nak pegang..
Kalau pegang pun hujung ekor je.. cuba bayangkan kalau kucing hidup dia buat macam tu.. mahu kucing tu gigit cakar dia..

Tapi baru-baru ni di rumah kawan hubby.. dia boleh pulak gomol kucing kat sana..
Mungkin sebab kucing tu besar ya amat.. tu yang dia jadi geram..


Kucing tu diam je.. macam pasrah je kat dak Nuha..


Ada dua ekor kucing kat rumah kawan hubby tu.. memang besar gila.. aku tengok pun geram..
Dak Kakak siap request suruh bawak balik..
No.. no.. no.. korang bertiga pun ibu semput nak handle.. ni korang request nak kucing pulak..
Aku cuma cakap dengan dak Kakak.. "Selagi kakak tak pandai nak kemas bersihkan bilik sendiri selagi itulah tiada haiwan peliharaan dalam rumah kita.."
Merajuklah dia.. tapi itu syarat aku.. tak nak dengar cakap.. maka apa yang dihajatkan memang tak dapatlah..




Kisah pagi tadi..

Alhamdulillah dak Nuha tak meragam langsung.. mendengar kata baik je pagi tadi..
Kenapa..?
Pagi tadi aku kena uruskan askar-askar kecik aku tu sebab hubby outstation ke Sintok, Kedah..
Bila sesekali aku kena buat rasa 'panik' jugak.. sebab semua urusan berkaitan anak-anak diwaktu pagi hubby yang uruskan.. tu yang aku jadi manja..
Nasib baik semua berjalan dengan baik.. takde yang meragam.. smooth je urusan aku pagi tadi..
Dalam masa yang sama.. mulalah hati ni merengek. "Abang.. cepatlah balik.. tolong uruskan anak-anak.." kehkehkeh..




psstt: Abang.. sayang rindu.. I need U.. kehkehkeh.. muntahlah banyak-banyak..



18 comments:

❤Kamsiah❤ said...

gamaknya dia geram sangat kat kucing tu...tu pasal hilang semua rasa takutnya..

idzwa kamaruddin said...

hahaha..tak nak muntah ar! :D

ehh dak nuha bleh geng dgn kakak sufiya, penakut kucing!

UmmuAidan-Arissa said...

mmg besaar kucen tuh..tuh yg dak nuha gerammsgt kot...:)

eMMe said...

dak nuha okey lagi kalo dpt kucing, dpt kt twin abis la bulu kucing tu, hahahaha....

Nurzakiah Hanum said...

ala tomeinya miow

eMMe said...

saya biasa dah Aiza, coz husband selalu outstation, kadang meragam gak, kadang tu..tidooo je sampai la masuk taska.. pagi tadi Alhamdulillah...kurang skit mengah banding semalam, hahaha...

saniah ibrahim said...

tomelnya dak kecik tu peluk si kucing lagi....

Falsya said...

Huwaaaa memahami sgt..sbb husband kite gie kursus.. baru anak sorang dh rase mcm lain bile apaknye tiada..

AMIIZAA said...

alalalala...penyayang nuha nie:)

Kakzakie said...

Ha... baru tahu susah nak urus semuanya sekali harung ye:)

Nuha kira tak takutlah dgn kucing tu. Kalau auntie memang tak bolehlah sampai la ni...

Daddy Ziyyad said...

hamboiiii..baru aja pagi tadi gi Sintok...dah rindu...:P

faraherda.razalan said...

Eh, samalah kita. Hal anak, suami yg uruskan. Kalau takde, mau terkontang-kanting.

Kira Sakura said...

Dak Nuha boleh geng dengan achik kira mihmihmih

kan kak, give me 5 la kita. kira selalu ahad hubby yang urus anak. ahad ritu hubby takde mula lah rasa nak nanges nak emosi nak itu ini hahahahaha

ummiross said...

Geram pulak tengok dah Nuha tuuu, hehe..comel.

ummiross said...

Geram pulak tengok dak Nuha tuuu, comel,hehe..

Najib Ariyan said...

cuba bela kucing kampung dari kecik.. kucing kampung senang jaga tak susah nak bagi makan... sisa makanan kita pun dia makan...

Najib Ariyan said...

cuba bela kucing kampung dari kecik.. kucing kampung senang jaga tak susah nak bagi makan... sisa makanan kita pun dia makan...

Mummydearie said...

Anak-anak saya pun masa kecil takutkan kucing. Panggil kucing datang bukan main berani, dah ada depan mata sembunyi belakang Mommy!

Hahaha...statement last tu memang tak boleh tahan nak muntah. Tapi takpa, layan jelah sengih sorang-sorang depan pc.Alaaa... nasib baik kawan-kawan tak nampak!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...