Followers Remaja Purba

Thursday, March 27, 2014

Terapi minda di Kolam Ikan pulak..



  • Lepas penat buat terapi minda kat GM Klang.. kitorang singgah pulak kat kolam ikan..
  • Sebenarnya hubby nak tengok abahnya memancing.. sebab abah pergi waktu siang.. hubby pulak pergi waktu malam.. memang tak jumpalah kan..
  • FIL aku memang regular customer kat kolam ikan ni.. (isk.. apesal ler aku lupa nak amik gambar signboard kolam ni..)
  • Tiap kali pergi kat kolam ni memang tak mengecewakanlah..
  • Ikan jenahak sesaje yang sangkut.. cucu-cucu FIL membesar dengan makan ikan hasil tangkapan atoknya sejak dulu..
  • Baru-baru ni kami baru je buat makan-makan dengan ikan tangkapan FIL..
  • Dulu aku langsung tak pandai tak reti makan ikan bersaiz besar, kembang membang tekak aku rasa.. tapi bila dah lama berada dalam family hubby, barulah reti.. anak-anak pulak usah ditanya.. memang dorang suka sangat..

  • Ok.. panjang sangat intronya pun..
  • Kalau sebelah pagi hubby dah layankan terapi minda aku.. sebelah petang pulak aku kenalah layan terapi untuk hubby pulak..
  • Kolam ikan kat Kampung Delek, Klang menjadi pilihan..


Penat kat bawah bumbung kat tengah panas pulak abah layan..
Masa ni abah dah dapat seekor jenahak..


dak Nuha temankan atoknya memancing..


Nasib baiklah dia ni tak buat perangai.. kalau tak, takdenya merasa nak buat terapi kat sini..
Ada yang terjun kolam sat lagi melayan ragam dia..



Ikan kerapu.. bukan abah dapat..
dak Nuha nak tengok, tapi bila dekat takut pulak..






psstt: Tetiba teringat ada lagi jenahak dalam peti sejuk kat rumah.. kalau gedik manja kat hubby, silap gaya dapat aku makan kari kepala ikan jenahak ni.. kihkihkih..




7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

SYOKNYA

:: idzwa :: said...

ehemm..sila gedix.. :)

norhidana miswan said...

syoknyer... kalu dpt sebesar ikan kerapu tuh... perkh lumayan kak

Mia Kassim said...

Bestnya..... :-)

Puan Kutu said...

seronok la dak nuha selalu dpt makan ikan besar2,dh atuknya hebat memancing

Tihara said...

sedapnya buat gulai kari :)

Pha Is said...

dulu selalu memancing dengan member bawah jambatan penang.. hehehe

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...