Followers Remaja Purba

Tuesday, March 18, 2014

Baby melecur teruk akibat tersilap bagi ubat..





Kisah semalam..


Dak Kakak:
  • Sepanjang minggu ni dak Kakak akan menghadapi peperiksaan di SRA.
  • 'Camane tadi kakak.. ok tak.. boleh jawab tak..?'
  • 'Boleh je ibu.. tapi ada jugak soalan yang kakak tak tau.. kakak hentam je jawapan dia..'
  • Teringat zaman sekolah aku dulu.. ada jugak soalan yang aku tak boleh jawab, aku main teka je.. huhuhu..


Dak Adik:
  • Pun sama macam kakak dia akan menghadapi peperiksaan di SRA..
  • Pujuk suruh baca buku.. sekejap je.. lepas tu hadap main game..


Dak Nuha:
  • Biasanya waktu nak tidurkan dia, aku memang layan blog dengan FB sekejap.. dan adakalanya bila dak Nuha nampak mesti dia tarik tangan aku nak tengok sama..
  • Dia paling suka tengok gambar-gambar baby.. sampaikan siap nak cium bagai gambar baby tu..
  • Cuma malam tadi..
  • Aku jumpa satu gambar baby yang melecur teruk akibat tersilap bagi ubat..
  • Dak Nuha turut tengok gambar tu dan.. terkejut aku sebab dak Nuha tiba-tiba menangis..
  • Eh!Nuha.. nape ni..?
  • Dia tunjuk hp aku, ingatkan dia nak tengok lagi.. Aku bagilah dia tengok..
  • Menangis lagi.. bukan sikit-sikit dia menangis.. dah macam kena pukul pulak aku tengok..
  • Sudahnya aku pujuk bebaik bagi dia tidur.. kesian pulak aku tengok dia..
  • Terkejut gak aku sebab mungkin aku tak pernah tunjuk gambar yang macam tu sebelum.. fuh.. sensitif jugak rupanya dak Nuha..
  • Ok.. lepas ni takde dah aku nak bagi tengok gambar yang macam tu.. takut dia teringat-ingat pulak..





psstt: Teringat-ingat muka sedih dak Nuha malam tadi..


14 comments:

Petak Bunga said...

gambar2 menakutkan gitu baik jangan tunjuk.
kita pun x leh tengok..tambah2 kalau gambar budak kecil..terbayang anak kita..

t.a.t.a said...

budak-budak pun dah tahu ngeri nya. imagine kalau kena kat dia, tu yang takut tu.

Kniedaz said...

kesian kan baby tu...hmm..akibat kelalaian org dewasa..minta dijauhkan daripada kita

Nurzakiah Hanum said...

cianya

❤Kamsiah❤ said...

al fatihah..baby yg melecur eek tersalah ubat tu dah meninggal...sedih..sebak..

NM03 said...

kesian kan kes budak tu...

Jay Ar said...

Allah lebih sayangkan baby yg melecur tu dan dia dikembalikan kepada penciptaNya. Alfatihah dan semoga keluarganya terus tabah menghadapi dugaan Allah..

Aziela said...

Akak pun tak sampai hati nak tengok gambar2 mcm tu...

Rai Ourkizuna said...

memang teruk kes yang budak melecur tu kan..sensitif rupanya dak nuha.. hehe..

eray ayang said...

realkan perasaan budak2, perasan kita mak budak, bapak budak atau nenek atok budak yang fake.

kesian kat parents baby tu, tapi takpe baby tunggu kat syurga :D

Kakzakie said...

Allahurobbi... kalau Nuha pun ada rasa begitu apa lagilah keluarga mereka kan. Sedih memang sedih tapi dah qada' dan qadarnya begitu..

amirah said...

nuha pun sedih... : (

semoga rohnya damai di sana menunggu ibu ayah dia..alfatihah

Cik Puan Fadli said...

budak kecik pon tau sedih....

Pha Is said...

kesian... jangan smpai dak nuha trauma sudah la..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...