Followers Remaja Purba

Thursday, October 10, 2013

Polis dan Highway..



Kisah di Federal Highway..

  • Biasanya siren kenderaan polis digunakan dari arah PJ menuju ke Shah Alam.. setiap minggu pasti akan kedengaran kat highway yang memang terkenal dengan kesesakan tak kira masa tu..
  • Pagi tadi.. Susur Subang masuk ke Federal Highway pulak digunakan.. ---> sebelum ni memang tak pernah (waktu aku guna laluan tu lah)
  • DAN.. pagi tadi.. kira aku catat sebagai sejarahlah..
  • Gara-gara bagi laluan dekat kereta polis.. aku boleh tak perasan yang aku langgar divider.. habis rim tersagat dek divider tu..
  • Ok.. salah aku..
  • TAPI..
  • Aku harap polis tu bagi siren atas urusan kerja.. bukan sebab nak amik kesempatan atas kesesakan jalanraya sebab nak cepat sampai ke pejabat..
  • Rugi tak amik gambar kereta polis tu tadi..





psstt: Bersangka baik jelah mak budak.. nak buat camane.. menda dah jadi..





11 comments:

asyifamustaffa said...

Yelah...sangka baik je lah...bende dah jdi....nak wat cmne....nasib rim je...klau bodynya....waaaa....

Umm AA said...

Alaa..kesiannya..kena lak repair lagi..huhu

Kakzakie Purvit said...

Ini mesti tergesa-gesa nak bagi polis tu lalu..
Dah satu kerja nak ke workshop

izzah said...

alahai...sagat je xpe, jgn smpai kemek dah la...tp still rasa ralat jgk kan sebab terkena divider tu...polis oh polis....

Anum said...

ala sedihnya

Unknown said...

bersangka baik jela polis tu ada kerja.. hehehe

Mizz Aiza said...

kasihannya.. sabar aje la polis tu, nasib baik orang tak accident..

faraherda.razalan said...

Pepagi, selalu gak nmpk polis escort black maria. Time pepagi federal sesak tulah diorang nak redah. Haih....

Puan Kutu said...

sy klu dengar siren je atomatik cuak,mgkin sbb tu kot ye tersagat keretanya,syg la,tp dh benda nak jadi kan..

OKje said...

Bis tu cik Abe tak kata pape ke RP? Hehe...
biasalah kadang tu dengar siren pun mcm panikkan!

Ibu Lala said...

Akk seram klw dgr bunyi siren ni. Seram x tau nk ckp la. Sian dia rim tersagat. Tp nk buat camne kn. nk sedapkn ati redho je la

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...