Followers Remaja Purba

Thursday, October 31, 2013

Laluan Kontra arah Utara di NKVE





Cantik matahari pagi..



  • Highway ni makin lama makin sesak dengan jumlah kenderaan yang semakin hari semakin bertambah..
  • Sangat berbeza kalau nak dibandingkan 4 tahun lepas.. ---> sempat merasa main 'cucuk angin..'
  • Makin sesak bila ada yang  potong Q semata-mata nak cepat nak ikut masuk laluan kontra yang dibuka untuk kemudahan semua.. --> dulu aku pun sama..
  • Sejak aku bersama cikputih sekarang ni je dah kurang sikit perangai gila-gila aku tu..


 
Terima kasih pada pekerja NKVE yang bertungkus-lumus di awal pagi bagi melancarkan aliran trafik..






psstt: Sampai satu tahap.. aku dah bosan hadap kesesakan jalanraya ni.. tapi apakan daya inilah rutin aku setiap pagi..




25 comments:

Kakzakie said...

Negera kita ni jalan tak setanding dgn jumlah kereta yg dimiliki penduduknya Ai. Itulah sebabnya mana-mana pun jem. Ada perayaan/cuti aje mesti jem!! Masa org pergi-balik kerja pun jem!!

asyifa mustaffa said...

dah sampai tahap penin...tu psal asben mntak transfer dri kl...duk nogori blik ha...pening dgn trafik..sbb spoloh thun duk kat kl...kete mkin betmbh...hari2 ngadap jem...pening..! ,,,jd dgn rela hati ler...bininya ni benti keje....ngikut dia berhijrah...huhuhu...sib baik kojer swasta....:-)

Ummi Iman said...

Mana2 jln skrg penuh dgn kenderaan. Kena sabar je byk2, walau hati kdg bersungut juga ;)

Nurzakiah Hanum said...

pergggggggggg

Cikda said...

meh pindah putrajaya .. lom ada jem la setakat ni.. hehhehehe...

intanfirdaus247 said...

salam kak...sorry baru nak singgah..lama sangat da x singgah sini..memang saya pon bosan dengan jem hari walaupun rempit ja dengan husband..ni yg berkobar2 nak balik kg ..insyaAllah coming soon..

ummuaidan said...

dah lama tak merasa menyempit2 dalam kesesakan ..tp cukup benci traffik ms nak pegi keje..huhu

m.u.l.a.n said...

masa nak pi keje & balik keje mmg trafik dijaga polis jgk kan..

suka gambar langit..

Puan Ida said...

salam perkenalan dari ida
jemput singgah blog ida ye
umielman.blogspot.com
dah follow blog ni no 707

:: Mrs.Eady :: said...

jem takde ubat nyer sampai lah bersara.. T_T

YanaUjang said...

skrg kt bangi pn dh buat laluan kontra..tp klu hujan tetapppp jem!adeyy blk keje pn jem tpt sama...hermm~

Queen Teratai said...

dulu masa keja kat bukit jelutong mmg merasa jugaklaj jem laluan kontra ni.. kan laluan kontra ni sblm nak masuk ke tol shah alam tu ha... tensen2.. akibat dh x tahan nk tempuh jem terus cari keja lain.. kihkihkih

the malay male said...

pekerja nkve yg mengawal trafik itu adalah 'unsong heroes'

Acik Erna said...

acik memang tak sanggup nak ngadap jem..nasib la..laluan acik nak pi kerja tak jem teruk

faraherda.razalan said...

Tak suka betul dgn trafik kt KL ni. Mmg tension. Argh! Tp klu dah biasa, kite ok cuma klu ade jammed yg luarbiasa, mmg baran!

Riedaffya ibrahim said...

walau da bosan...rutin tetap kene teruskan sis...melainkan suatu transformasi hidup berlaku...siapa tahu kan..

uncle gedek said...

Buat macam uncle... suka kerja dari rumah... kalau rajin je gi opis... Takyah jumpa jalan jem! hehe

(boss baik)

pha is said...

time jem mcm ni la rasa best bila naik moto.. potong kereta sambil melambai2.. hehhe

aTieYusof Family said...

erm! Jem ni kt mana2 ada kan..dulu pernah jg duk KL, tapi tak lama..so tak rasa sgt jem tu..hehe

Daddy Ziyyad said...

tu la jalan yg saya selalu lalu jugak...tu pasal saya malas nak masuk kerja waktu pagi...sure jem...kalau ada eksiden kat situ..soheh jem 1 jam,MINIMUM!

amirah said...

bila la nak selesai masalah jem kat KL ye..mujur saya dah keje kat melaka takde la stres ngadap jem sgt..

Puan Kutu said...

pasal jalanraya ni ssh nk komen..mana2 tempat je sesak..klu byk duit beli jet je sng takde jem kan?hakhak

Al Kisah said...

next week start day light saing 8pg-8mlm.. kena hadap jam skit ler.. apakan daya ini kerja ku

CikPuanTatie said...

salah satu sebab untuk duduk jauh dari KL dan sekitarnya...

Khai♥Rin : anies said...

tu mmg x bleh nk elak. kt bndr2 kecik pon da sesak wpn bkn hari cuti umum / perayaan

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...