Followers Remaja Purba

Thursday, June 18, 2015

Terlakarnya Sejarah dalam Ramadhan 1436H


Berdebar-debar sebenarnya nak melalui Ramadhan kali ni..
Rutin harian akan berubah lebih 90°..

Buat pertama kali dalam sejarah tempat kerjaku..
Sempena kehadiran bulan Ramadhan 1436H ini..
My new CEO bersetuju  membenarkan waktu kerja ditamatkan 30 minit lebih awal..
Ini bagi membolehkan warga kerja melaksanakan persediaan berbuka puasa bersama keluarga masing-masing dengan lebih selesa..
Namun demikian, kelulusan tertakhluk kepada peraturan yang perlu dipatuhi..
Alhamdulillah.. terima kasih Dato'..
Seorang CEO yang very humble dan mementingkan kebajikan pekerjanya..


Cabaran aku dalam bulan Ramadhan kali ini..
Hanya anak-anak akan menemani aku berbuka puasa kali ni..
Tidak seperti tahun lepas chef hubby yang masak..
Alah.. macam tak biasa.. macam tak pernah lalui pulak..
Alah bisa tegal biasa..
Just go with the flow..

Banyak kisah yang kurang baik berlaku dalam 5 bulan kebelakangan ni..
Sampai satu tahap aku nak give up..
Tapi kupujuk hati.. InsyaAllah moga yang retak itu tak terlerai..



psstt: Awak.. janganlah merajuk lama sangat.. kite rindukan awak..


16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

Salam Ramadhan

paridah said...

SALAM RAMADAN AI...SELAMAT BERPUASA...BERSABAR MENEMPUHI UJIAN-NYA.

Puan Kedahan said...

selamat berpuasa sista...semoga ramadhan kali ini memberi rahmat dan NUR kepada kita semua aameen

Yana Yani said...

company saya memang kami request minta balik setengah jam awal
itupun kena korbankan masa setengah jam lunch
takpelah kan, janji dapat balik awal

selamat berpuasa ye buat aiza sekeluarga

norhidana miswan said...

30min awal tu maksudnya balik kul baper kak? 4.30? atau kul 5? begitu sekali nk tau... best2 nyer klu dpt balik awal kan... even 30min je awal nyer

dana pun thn ni berbeza btl... sbb thn ni kene balik sekali ngn aiyan huhuhu

Mar Mansor said...

selamat menjalani ibadah puasa..
saya pun pulang awal setengah jam bulan ramadhan

aizamia3 said...

Norhidana Miswan:
30 minit awal.. waktu balik akan jadi pukul 4pm.. heaven kan.. ;)

JR said...

Di Kedah masa Pas perintah dulu kakitangan awam dapat pulang 1 jam awal. Tapi mulai tahun ini waktu kerja seperti biasa. Untungnyua berada di negara Islam seperti Brumei, mereka cuma kerja hingga pukul 2 petang...

eMMe said...

Mama Nuha, kite nye opis x diluluskan balik awal 30 min..hahahaa.. sedihhhh!!! (bak kata fizi QuBintang) hehehehe~

Falsya said...

selamat berpuasa aiza..falsya balik 45 minit awal dari biasa..hehehe

Aziela said...

Kita mohon di bulan mulia ni agar diberikan kesudahan yang baik...

Kakzakie said...

Insay-Allah akan ada cahaya indah disebalik yg muram
Agak-agak tak sempat beli aje macam kakak ni. Sempat tapi memang suka membeli (jenis malas tak boleh diikut)..

logorithm said...

Staf muslim opis kitorang boleh balik sejam lebih awal jam 5pm. Boss omputih.

Psssst... jangan pujuk hati jer. Gi pujuk yang merajuk tu cepat!

Acik Erna said...

insyaa alah sempena bulan yang mulia ini smeuanya akan baik2 je Aizamia

Kira Sakura said...

masak simple2 je. kadang yang itu lagi selera nak makan kan kak ;)

moga semuanya baik2 aje aminnnnn

kami pun balik setengah jam awal. 4.30pm

Mummydearie said...

Nasib baik CEO prihatin, dapat balik 30 minit lebih awal. Banyak juga bezanya tu kalau tiba bulan puasa macam ni.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...