Followers Remaja Purba

Friday, June 12, 2015

Tempahan kuih raya kini dibuka..


Tak sampai seminggu lagi Ramadhan bakal menjengah..
Berdebar-debar rasanya nak berhadapan Ramadhan kali ni..
Entahkan sempat merasa entahkan tidak..


Di pejabat..
'Serangan' emel tempahan kuih raya dah berlumba-lumba memasuki inbox..
Lagi galak emel-emel sebegitu menerjah masuk inbox aku, galak lagi aku mendelete..
Bukan tak suka cuma aku kurang berminat untuk membeli..
Buat sendiri..?
Tak terfikir lagi setakat ni..

Eh!Ramadhan belum pun menjelma dah fikir nak raya..
eerrr.. aku..?
Just go with the flow and be happy..


psstt:
Kata dari seorang kakak..
'Sebelum nak senangkan orang lain, fikir dan pentingkan diri sendiri dulu..'



7 comments:

eMMe said...

betul gak kata kakak tu...

Mama nuha ni baik sgt la.. heeee~

Mummydearie said...

Hahaha...ingatkan Aiza yang buka tempahan kuih raya. Rupa-rupanya berlumba-lumba peniaga mengajak kita beli kuih raya yerk. Saya pun tak pernah buat kuih raya. Selalunya tunjuk aje. Itu pun untuk rumah sendiri, tak pernah beli lebih daripada 5. Membazirlah nanti. Selalu aje tak habis.

Falsya said...

baru ingat nak bg tester kuih...ehh, kihkihkih...

ewanthology said...

samalah..kat office dah macam2 tester kuih terhidang...

insan marhaen said...

Saya pun berdebar debar nak tunggu ramadhan.

First time sambut puasa di zaman tak bekerja..

mas said...

selalu buat conflates ngan coklat cip cookies ajer. pastu beli kerepek dan kacang :)

Kira Sakura said...

selama kira beli kuih raya, dekat mak ngasuh uwais je kuih tu boleh licin dekat perot ummi uwais. kalau beli dekat orang lain semedang je kuih raya posa bawak ke raya haji sekali haahahahha

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...