Followers Remaja Purba

Monday, June 2, 2014

Dak Nuha tak sihat..



Petang Jumaat lepas aku bawak dak Nuha pergi klinik sebab sakit mata..
Pakej sekali demam, batuk dan selesema..
Bila part makan ubat, dak Nuha memang kaki ngelat..
3.5ml sepatutnya dia kena ambil tapi yang masuk dalam mulut setengah pun belum tentu..
Tapi kali ni dia agak baik.. mungkin sebab ubat-ubat tu tak pahit..
Itupun dengan adegan pujuk bersama dak Kakak.. sudahnya dak Kakak pun kena makan sekali ubat tu sebab nak tarik perhatian dak Nuha..
Cuma semalam dia agak liat takmo makan ubat.. sudahnya malam tadi badan dia dedo balik.. batuk sampai muntah..
Tidur berkepit dengan babah dia.. nak ketiak babah dia baru nak tidur.. kehkehkeh.. macam aku..
Dan.. setakat ni.. pengasuh belum mesej atau call aku.. masih under control lagilah tu..
Kalau dia meragam lagi malam nanti.. standby jelah esok cuti..



psstt: Dah tengahari baru dapat jenguk kat sini..




9 comments:

idzwa kamaruddin said...

tiak babah suam suam panas sedap tido..hehehee..

Rai Ourkizuna said...

ala ciannya dak nuha.. cepat sembuh tau..

Acik Erna said...

cepat baik dak nuha ye..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Syafakillah dak Nuha.. semoga cepat sembuh ye sayang :)

Daddy Ziyyad said...

ubat demam tu yg kena maintain bagi ikut time..kalau susah sangat makan, sumbat ubat suppository

Mohd Lokman Bin Ramli said...

harap cepat baik. ^_^

JR said...

Rajin2 makan ubat..semoga dia cepat sembuh...

Afasz said...

moga cpt sembuh ye dak nuha. amin

Kira Sakura said...

Allah sian nya dak nuha. dah ok blm ke tue kak?

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...