Followers Remaja Purba

Monday, June 9, 2014

Pulang dari mengerjakan ibadah Umrah.. kepulangan yang dinanti



Alhamdulillah..
Abah, mak mertua, abang dan adik ipar selamat 'touch down' di KLIA petang Sabtu lepas dengan menaiki pesawat Saudi Airlines..
Ikutkan jadual, pukul 6:55pm sampai di KLIA.. dan kitorang ni lurus tak berapa luruslah.. keluar dari rumah pukul 6:30 petang..
Rupa-rupanya mereka dah sampai lebih awal sebenarnya..
Agak kelam-kabut bila tahu mereka dah sampai awal..



Jagung ni aku beli dekat area rumah aku.. sedap.. manis..
Menjadi habuan anak-anak dan anak-anak buah ketika dalam perjalanan ke KLIA..


Beg yang telah beranak-pinak..


Masih sempat berselfie lagi..






Dari KLIA sampai ke rumah seronok mendengar pengalaman mengerjakan ibadah umrah dari Abah, mak mertua dan adik ipar..

Kata Abah..
'Ada duit.. pergilah sana.. rasa sendiri apa yang Abah dah rasa ni..'



Jubah untuk dak Adik dan sepupunya dak Aliff..
Terima kasih buat Abah dan Mak Umi belikan jubah buat kami semua..
Semua dapat takde yang terkecuali..


 
Buah Delima dari Mekah..
Isi dalamnya sangat cantik.. merah warnanya..






psstt: Lega mereka dah selamat kembali.. kini menunggu pula berita mengenai paklongku yang masih di ICU, Hospital Melaka..



13 comments:

idzwa kamaruddin said...

seronok nyer mereka..

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya buah delima

amirah said...

alhamdulillah selamat sampai..

kausar said...

alamak sedapnya jagung tu...tu pulak yang tertangkap dek mata ni..lama da xmakan huuhu

Mar Mansor said...

seronok tengok orang dah pernah pergi mekah ni..

Daddy Ziyyad said...

1st time saya tau ada buah delima kat mekah...hihihih...selalu org bawak balik buah kurma, kismis, tin...

paklong makin OK ke?

Kuazue Mohd said...

alhamdulillah dan semoga dipermudahkan

HeNRieTTa JoSe said...

Teringin juga nk ke sana suatu hr nnti...

Acik Erna said...

Cantik warnanya merah..biasa beli disini..pucat je warnanya aiza

uncle gedek said...

jubah hitam? Okey! ROCKS!

Qaseh Vee said...

alhamdulillah mereka selamat sampai . semoga pak long cepat sembuh ... aaamin .

❤Kamsiah❤ said...

betul tu..melancung ketempat lain pasti tak sam adgn pengalaman menjadi tetamu ALLAH..

Aziela said...

Alhamdulillah...Alhamdulillah...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...