Followers Remaja Purba

Friday, June 27, 2014

Khas buat UTAG CREW ( Gabungan Belia Warisan Nusantara) dari Johor..



Sambung lagi kisah PJ International Fair 2014 - Folklore Festival (Festival Kesenian Antarabangsa) Sabtu lepas..


Kebanyakkan gambar khas buat UTAG CREW ( Gabungan Belia Warisan Nusantara) dari Johor yang mempersembahkan kuda kepang buat penonton..

Happening dan ohsem.. nak pulak aku and the gengs duduk depan sekali hadap dorang..

Sebenarnya kami ingat semua persembahan dibuat di pentas utama.. rupa-rupanya tak.. dekat pentas mini yang dibuat bersebelahan Bangunan MBPJ..
Lokasi sangat strategik sebab pokok yang rimbun dan redup dilindungi cahaya matahari.. 
Sebelum persembahan dari Johor ni.. ada persembahan dari Ghana tapi masa ni kami tak tahu sebab sibuk mencuci mata di kawasan sekitar Dewan Sivik.. 
Member office yang dah ada kat situ dari awal tak dapat call kami sebab kehabisan bateri handphone.. kalau tak.. mahu muntah melayan gambar yang banyak kat sini..



 Bila dah sampai.. mestilah selfie dulu..


Sebahagian memori gedik santai kami berselfie bersama UTAG CREW..


 Bila tengok balik gambar ni balik.. pakwe belakang tu pun sama join selfie bersama kami..




 Antara penglipurlara UTAG CREW yang comel..


Selepas persembahan..

Selagi tak habis bateri..


Tak pernah aku over macam ni.. kehkehkeh..


Pehtu.. siap panggil UTAG CREW bergambar lagi dan lagi.. dan lagi..



Lepas habis persembahan mereka.. kami layan pulak dari Egypts..

Persembahan 'berpusing' tu lama jugak..


Bila dah habis persembahan.. dorang jemput kengkawan dorang menari bersama..
Aku..? Dorang tak ajak.. takdelah nak join.. kehkehkeh..


Gambar terakhir sebelum balik..




psstt: Gara-gara seharian berseronok.. balik rumah terus dapat sakit pinggang.. sampai ke hari ni belum baik sepenuhnya..


7 comments:

UmmuAidan-Arissa said...

nampak meriah festival tuh kan..warna warni siap ade hantu bagai lagi..:)

Nurzakiah Hanum said...

meriah

Ratu Hatiku said...

Bestnya... mesti ada tarian kuda kepang kan.. :)

Rai Ourkizuna said...

ngeri pulak tengok topen dia tu..

amirah said...

meriahnyaaa...ni international prog la ni ye ai

faraherda.razalan said...

Bestnya. Mst meriah tu. Ada jln kena ttp x? Situ tmpt bz kan?

JR said...

Seronoknya jika dapat menikmatinya secara live..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...