Followers Remaja Purba

Friday, April 8, 2011

pelupakah aku..?

Kisahnya:
Dengan hati yang tenang gumbira aku balik kerja.. Esok dah cuti boleh rehat panjang tapi.. Ni yang best nak cite ni..

Aku tak ingat macam mana aku boleh perasan ada barang tertinggal kat office.. Oh!Tidak.. Aku dah berjaya melepasi jalan jem dengan jayanya, last2 aku kena u-turn balik semata-mata kena pergi balik ke office.. Apa barangnya..? My Purse.. Rasa nak meraung kat tetengah jalan tu.

Memang kelam-kabut betul aku lepas tu, dahlah nak kejar masa sebab nak ambil kakak kat sekolah, aku boleh tertinggalkan purse kat office.. Lepas tu redah jalan jem dan hujan lebat.. Anyway.. Sekali lagi terima pada abang polis dalam usaha mengurangkan jem dari menjadi lebih teruk..

Akhirnya selamat semuanya.. Aduh.. Kenapalah aku boleh lupa barang itu..? Macam dah tua sangat lak aku sedangkan aku masih remaja purba.. Adeh..

Moral of the story: check dulu cukup ke tidak barang2 yang perlu dibawa balik.. Dahlah esok cuti hujung minggu..

4 comments:

Teenager Housemaid said...

saya remaja alaf baru..hoho~

aizamia3 said...

hehehe.. Tetap remaja sampai bila-bila..

Noraini Mohd Zain said...

haha pelupa erh..
tapi kalau saya pula tetiba terlupa mmg rase bengang jugaklah..
xpasal2 kena u-turn lepas tu asyi fikir napelah boleh lupa..
hehe.

aizamia3 said...

nasib baik hari Jumaat, esoknye cuti, kalau hari lain, mau pitam tengan jalan.. huhuhu..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...