Followers Remaja Purba

Thursday, April 28, 2011

Kudratku

Aku rasa agak kelam-kabut malam ni, gara-gara hampir sejam aku terperangkap dalam kesesakan jalanraya petang tadi.. Biasa tak sampai 20 minit aku dah sampai kat sekolah kakak.. Aku cuba untuk tenang kawal diri..


Senarai checklist aku..

Formula 1.. Alhamdulillah selamat sampai rumah dengan jayanya..

Makan malam.. Alhamdulillah kenyang, aku paksa kakak makan walaupun dia keletihan tertidur dalam kereta tadi.

Take 5.. Kakak rehat sambil mengeja, aku layan gosok baju.

Homework.. Yang ni macam mana penat pun kakak tetap buat homework yang cikgu bagi, at least dia buat sikit dari tak buat langsung.

Lepas mandi.. Dua-dua selamat lena atas katilku..

Aku..? Berusaha untuk menghabiskan entry ni sebelum re-charge sistem anggota badan aku ni..

psstt: tiba-tiba teringat pagi esok ada meeting.. Ops.. Aku nak tidur ni, zzzzz.. Blogkorang esok aku terjah ok.. ;)


Send via blueberry cheese cake..

9 comments:

Unknown said...

baguslah selamat sampai rumah :-)

off topic jap..mana boleh tengok kau je upgrade blog kau, aku pun nak upgrade..tiap post aku ada like, share, share facebook..siap ada fan page lagi :-)

FizA said...

nyte! hehee

Nini Hartini said...

sibuk pun tp puas dpt mengasuh anak sendiri :)

Mak anak enam said...

aizamia ur rutin sama macam my rutin hu hu hu...last nite langsung I x sempat nk menyelongkar any blog terus kebabommmmmm.....

Kamsiah yusoff said...

rutin yg sama,setiap hari...pendek kata keje..keje...keje...sebelum tutup mata...

aizamia3 said...

Nini:
cukuplah seharian dia dengan nenek a.k.a pengasuh..


Pidasanglang:
rutin seawal 5.30 dah kena bangun tak boleh lewat.. petang lepas maghrib baru jumpa jalan balik rumah.. rutin yang kadangkala bosan dan stress tapi itulah rezeki yang perlu ditatap setiap hari.. masa yang amat terhad dengan anak2.. ditambah dengan kesibukan en. suami yang outstation..

aizamia3 said...

Kamsiah:
betul2..

Rozita Ceritaita said...

strong mama!

aizamia3 said...

kak Ita:
ye betul.. memang kena kuat..

Ingatan Purba

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...