Followers Remaja Purba

Friday, May 2, 2014

Pengasuh untuk sehari..



Aku memang tak boleh tengok hubby cuti.. mulalah gedik nak bercuti sama..
Bila dapat bercuti rehat.. gedik santai pulak kat rumah MIL..
Tapi Isnin lepas aku jadi pengasuh anak SIL untuk sehari..
Cabaran utama.. dak Firdaus ni tak nak dengan orang.. kesian pulak kat dia.. merengek kat depan pintu tunggu mama dia datang amik..
La hai.. kesian kat dia..



Pagi Isnin tu..
Sementara dak Kakak dengan dak Adik pergi sekolah.. aku dan hubby bawak dorang ni pergi beli barang keperluan..
Nasib baik dak Nuha tak meragam sama bila dak Firdaus 'take over' tempat duduk dia dalam troli dia..


dak Firdaus setahun sebulan usia dia..



Selamba je dia ambil botol susu dak Firdaus..


Kalau bawa keluar jenjalan senyap je dia tak merengek..


Tengok tu.. dak Nuha nak menyelit sama duduk kat riba aku.. kes cemburuler tu..





psstt: Bila aku cuti lama.. nak hadap update blog rasa 'berat' je..



15 comments:

t.a.t.a said...

Wei. Suka suki dia aje ambil botol orang. Hahaha. Tapi at least nak jugak dia share botol dengan yang lain. Budak Gundut? Jangan harap.

Rizziela said...

CUTE AJER

Rai Ourkizuna said...

ait dak nuha.. boleh tahan cemburu ya.. cemana nak dapat adik nanti.. eh dah plan ke kak? hehehe

msredcheesecake said...

Bestnya aunty tolong jaga dak firdaus.... bawak jejalan lagi....

msredcheesecake said...

Bestnya aunty tolong jaga dak firdaus.... bawak jejalan lagi....

msredcheesecake said...

Bestnya aunty tolong jaga dak firdaus.... bawak jejalan lagi....

msredcheesecake said...

Bestnya aunty tolong jaga dak firdaus.... bawak jejalan lagi....

idzwa kamaruddin said...

comel je..hehehe...

Aziela said...

Seronok tak ada anak kecik ramai2...hehehehehe....

Tihara said...

seronok tengok telatah mereka
dak nuha mesti jeles puyer :)

aTieYusof Family said...

Cabaran bila dah cuti lama, sy akan jadi malas nak update blog..hehe..
dak Nuha jeles...hihi

Jay Ar said...


Bila ada peluang bercuti, bercutilah.. Sekurang-kurangnya cuti rehat lebih baik dari cuti sakit....

Daddy Ziyyad said...

Jadi pengasuh ni penat kan? hahaha...saya respect org yg betul2 komited bukak nursery, jaga anak org betul2..

Kira Sakura said...

nasib dak Firdaus tue tak nanges guling2 Nuha rampas botol susu dia hihihihi

Mar Mansor said...

seronok kalo bercuti..pastu mood nk keje tu ilang..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...