Followers Remaja Purba

Saturday, July 20, 2013

Bubur Lambuk Kampung Baru



  • Semalam diadakan majlis bacaan Yassin di office aku..
  • Alhamdulillah.. atas inisiatif bersama rakan sekerja, majlis tersebut selamat dijalankan..
  • Selepas solat Jumaat, agihan bubur lambuk kampung baru kami agihkan sempena majlis pagi tersebut.
  • DAN.. waktu berbuka semalam aku ingatkan anak-anak tak suka.. rupa-rupanya aku silap jangkaan..
  • Tapi syukur baik dak Kakak, dak Adik dan dak Nuha.. semua dapat rasa sorang sikit..
  • Bukan senang nak dapat.. dan aku kenalah mengalah demi anak-anak..
  • Teringat dulu ayah aku rajin amik bubur lambuk tu.. akulah paling suka.. muaahhh.. sayang ayah..
  • Jangan dorang mintak lagi sudah..
  • Kalau bubur lain senang je nak dapat..




psstt: Menu berbuka keluarga kecik aku ditaja sepenuhnya oleh hubby.. kihkihkih.. bertuah sungguh aku rasa Ramadhan kali..

last psstt: Tiap kali nak berbuka mesti aku lupa nak amik gambar juadah berbuka.. dan aku rasa tak perlulah kot.. cukuplah kisah pasal dak Kakak, dak Adik dan dak Nuha je..



7 comments:

Riedaffya ibrahim said...

pose2 ni, bubur lambuk yg dicarik semua orang kan..

kay_are said...

sedap ke bubur lambuk? memang tak pernah ade rase nak makan pun.. hmm

Asyifa Mustaffa said...

Semakin pemes kg baru dgn bubur lambuk...rasanya pada tekak ni...biasa2 je kut...

Hidayah said...

dayah pun tak ambik sgt gmbr buka kat umah...sebab rasa kalau ambik kamera je suami dayah dah jeling jeling.. hehe..

maka itu signal dia tak suka..

maka lebih baik jgn buat ye dak.. hekhek..

kalau dak kakak dak adik dak nuha nak lagi.... masak la apa lagi.. heehee....

amirah said...

memang menjadi pujaan betul bubur lambuk tu kan..dulu masa duk kl pernah gak beratur..kikiki

::EIDA:: said...

beraturr pjgg tuuuu... abah ida amik kat masjid wilayah pun beraturr panjang.. huhuhu. bulan pose ni orang cari bubur lambukk jeeee

Puan Kutu said...

sy pun tak selalu tgkp gambar berbuka.takut org terliur.hehe

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...