Followers Remaja Purba

Friday, July 19, 2013

Alamak.. terlajak sahur lagi..?


  • Disebabkan awal pagi tadi aku tersedar dan boleh pulak berborak dengan hubby yang memang lewat tidur.. sudahnya pagi tadi aku terlajak sahur.. fuh.. camane boleh tak sedar ni..
  • Aku syak jam loceng aku kekenyangan susu.. tu yang tak sedar..
  • Kalau tak mesti dia merengek dah..
  • Sudahnya memasing takdan nak bersahur..
  • Cuma.. aku berhadap dak Kakak kuatlah sepanjang hari ni..
  • Dak Adik.. eeemm.. usah cakaplah.. setengah hari je larat.. pastu merengek nak makan..


petang semalam.. belum waktu nak berbuka dak Nuha dah merengek nak makan..



psstt: Dah 10 hari Ramadhan.. rasa sekejap je masa berlalu..




30 comments:

Ibu Lala said...

alahai ciannya. kunci la jam setiap hari ataupun henpon ke. kesian kat anak2 la klw x bgn sahur.

Nurzakiah Hanum said...

cepat je masa berlalu kan

Asyifa Mustaffa said...

hahaha...'jam loceng' telebey susu eh...ngan omak2 eh sekali lebur...nuha2...:)

amirah said...

samaaaa....jam loceng saya pun sama jugak. selalu on time. jadiknya semalam memang tak sahur. bangun ngam2 kul 6. pagi tadi sempat bancuh nestum je..hehe

JunAina said...

Saya alarmkan telefon, kalau sebelum pukul 5 saya tak call mak kat kampung mak akan call pastikan saya bangun sahur demi cucu-cucunya.

Kakzakie said...

Nuha dah letih main sebelum tidur agaknya ditambah puas menyusu itu yg buat dia tak sedar sama..

Dak Adik tu kalau nak makan bagi ajelah Ai. kakak dulu anak-anak kakak semua kakak tak paksa. Biar dia puasa ikut suka dia. Kita pun lapar apa lagi dia masih kecik.

Acik Erna said...

acik tak boleh tahan la tengok muka sicomel ni..geram je tengok mata dia yang bolat tu

:: Mrs.Eady :: said...

comel dak nuha :)

Tedi said...

lain kali jangan bagi jam loceng tu susu lebih2... hehehe... kejam tak Tedi?

Ema Johari said...

sian juga kalau anak kecil puasa tak sahur..harap kakak dpt bertahan

faraherda.razalan said...

Hehehehe...jam loceng yg comel. Tak de dijual kat mane2 tp boleh pinjam tak? Nak gomol2 jam loceng tu. Tgk pic tu. Eiiiiii!!!!!!!!!!!

Nurfaezah Abdullah said...

kalo x bersahur fae rasa so weak hihi

Ann Ishak said...

alahaiii sian Nuha, takpe tahun depan mesti boleh puasa penuh ni :)

Al Kisah said...

terlajak sahur tak pe.. abis kuat.. terasa lapar..
kalau terlajak perbuatan.. bahaya.. boleh sampai ke penjara.. hehe ..

Qhaifa Nur said...

bula posa ni tidur kita kejap saja..tup..tup bangun untuk sahur pula...sebab tu pasang 3 alarm ha..ha..

singgah dan follow sini...

AnneRaini said...

sy psg alarm di setiap phone..hahaha so xde ngelat nak bgn kecuali alarm tu dimatikan and sy sambung tido...

kesoma rai said...

ala siannya dak kakak.. jam loceng saya tak pernah terjaga sebelum sahur. so kira tak jadi jam loceng la.. hahaha..

the malay male said...

budak2 ni klu mkn sahur pun blum tentu diorg pose penuh... huhu

QueeN TerataI said...

sya pun terlajak gak.. sedr2 dh azan jer

cha said...

jam loceng tu anak ke? haha bertabahla ye :D

ANIM said...

bukan kata budak, kak yang tua ni kalau tak bangun sahur, terkebil2 biji mata salahkan jam...

MulutPayau said...

Alahai siannya...
Betul tu...cepat jer masa berlalu..

PakcikLie PCL said...

jangan harap satu atau dua jam , paling tidak letak hp berspeaker besar ...kejutkan sahur.

#sian plk bebudak kalu tak makan sahur..

boni kacak said...

hahaha. tu lah.. gatai lagi pergi bersembang sembong ye??hehehe

hainom OKje said...

So far belum lagi terbabas hehe...

Kakzakie said...

Kakak sesaje dtg tengok budak Nuha yg menggoda ni:)

ainnoraini said...

hari ni dh 11 hari...cepat betulkan masa sekarang ni...
Belum lagi terlajak tidur, tidak bersahur...harap2 jam loceng tu tak mati baterinya..

dear xila said...

selamat berbuka nanti :)

kay_are said...

memang kalut kan kalau terlajak sahur ni.. pernah gak jadi bape kali.. time tu ape yang paling cepat boleh telan, telan dulu..

Hidayah said...

heehee..

"jam loceng kekenyangan susu'

hehehehehe...tersengeh sengeh dayah baca...

"jam loceng" tu tomei sangat..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...