Followers Remaja Purba

Thursday, July 18, 2013

Cara nak hilangkan kepenatan..?



  • 06:35 - 08:05 am ---> Perjalanan dari rumah ke pejabat..
  • Penat menghadap jalan sesak.. 
  • Cara nak hilangkan kepenatan tu..?
  • Meh kita tengok apa yang dibuat oleh dak Nuha sahur pagi tadi..





Patutler dia senyap.. kepala botol air tu dia tanggalkan..



Dak Nuha buat bising pun dak Adik masih lena tidur..

Dak Adik bila kejut.. takmo bangun sahur..
Dak Kakak pulak senang bangun sahur tapi susah bila kejut nak ke sekolah..




psstt: Nampaknya balik nanti lewat dari biasalah aku balik.. Moga jalan tak sesak seperti kelmarin..




34 comments:

ummuaidan said...

Bermcm2 perangai anak2kan..comel jer dak nuha tu bgn pg2 sahur..

Kancil 8349 said...

comelnya...mana2 tempat pun sesak

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi :)

Asyifa Mustaffa said...

Nuha bangun time sahur yek..? ada jer kejenya tu...

:: Mrs.Eady :: said...

comel dak nuha :)

Kakcik said...

Dua jam dalam perjalanan? huhuhu...

mama3heroo said...

salam ramadhan # 9..m3h pulak kalo ime sahur bgn slow2 takut si kecik tu bgn..kang payah nak sahur

JunAina said...

Pagi2 dah bangun ke...alahaiiii...

Anak2 macam tulah banyak ragamnya. Kat rumah adik senang bagun tapi abang 10 kali panggil baru nak bangun.

ZazaMyMoon said...

mcm2 ragam anak2 ni hehe

Tedi said...

Akak balik lalu jalan mana ni?

are_lin@yu said...

alaahai awalnya dia bangun..cubit pp skt.hehe

Kakzakie said...

Jem gila atau memang jauh tu Ai sampai 2 jam?

Bangun Nuha tak menangis tak apa Ai. Dia buat kerja dia. Tengoklah sengih aje dia:)

Zul Fattah said...

biasanya budak2 yg kecil mudah bngun sahur dari yg besaq.. haha.. sama mcam anak buah kat rumah .. sahur laju je bngun, tp bila kejut utk bgun p skolah.. bukan main liat lg..

aizamia3 said...

Kakzakie:
Kakcik:
Tedi:

Paling lambat sampai office biasanya 45 minit. kali ni mungkin sebab pagi tadi hujan dan kenderaan banyak ditambah pulak bulan puasa. Ramai keluar awal..

Izan Ishak said...

comel nya dak nuha... bangun nak sahur jugak ye~

amirah said...

mak oiii...lamanya nak sampai ai...

Qashmere said...

Siannya diaaaaaa kepenatan

fairus said...

ANAK SAYA BIASA YANG KECIL DULU YANG BANGUN TIDUR.. HABIS ABANGNYA YANG TIDUR KENA LANYAK..

Al Kisah said...

Aku kalau tgk gambar anak, terus rasa nak balik.

Daddy Ziyyad said...

pengsan kalau sangkut jem teruk macam tu! hahaha

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Hehehe ... Anak2 mmg cam tu kan, ade jer mende yg dia org buat ...

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Hehehe ... Anak2 mmg cam tu kan, ade jer mende yg dia org buat ...

Nurfaezah Abdullah said...

dak nuha ikut sahur ea :D

Kesuma Angsana said...

hehehe..

Ema Johari said...

samalah dgn kakak...bangun sahur senang..tp bila tidur balik dan kejut nk pergi sekolah..punyalah liat...hehehe..penat sangat si adik tu...bulan puasa ni makin jem kan..mungkin ramai dpt balik awal

norhidana miswan said...

ada isi tak botol air tuh kak, kalu ada abis lah basah lencun sume hehehe...

Ibu Lala said...

Keje kat mana tu. sy pun kalau drive kluar awal gak sbb nak kejar paking. Klw lmbt mmg x de paking.

Anak sy yg no 2 pun ssh nak bangun sahur. Bila kejut dah bgn pastu tido balik. Kena dua tiga kali kejut. Mula la mengamuk. Tp bila kejut pi sklh ok plak. Mcm2 ragam anak2 ni.

Tinta Lana said...

Salam.

Sejam stgh kak kat ats jalan? huhu..memang bertabahnya hidup dikota (-_-)

Lena nau adik tido,heheh. Nuha mau aje bangunnya ya.. :)

Bin Muhammad said...

Mujurlah saya tinggal di Hulu...tiada kesesakan. Ketika dlm kesesakan itulah terasa betapa bernilainya masa. Wajah2 anaklah juga sebagai penghibur dan semangat :)

zana fahmi said...

Tinggal area bandar, mcm tu la jadinya. Org kata bnyak masa lebih dlm kereta dari dirumah.
Sorry akak lambat reply, surirumah lebih sibuk drp org pejabat..hihi.
Tak ingat dah follow blog ke belum, malas nak check...follow je la.

uncle gedek said...

Moga jalan tak sesak?

Padang pasir boleh la kot?

Haha

hainom OKje said...

Hehe dak yg tak sahur pulak bangun sahur yeh!

kay_are said...

memang tengok telatah budak2 ni leh kurangkan rase penat.. ^^

Hidayah said...

betul....letih hilang dengan kerenah manis anak anak.. :)

betul..jalan jammed lain macam..
letih puasa letih lagi ngadap jammed..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...