Followers Remaja Purba

Tuesday, October 7, 2014

Plan B di Aidiladha..



Aku terpaksa menukar ke plan B hanya disebabkan aku kehilangan DIA..
Sedih jugak tak dapat balik kampung tapi ada hikmah disebalik kejadian tu..


Aidiladha kali ni aku beraya di rumah MIL..
Sehari sebelum raya aku masih gedik santai dengan family dirumah sebab kalau ikutkan pagi raya tu baru gerak ke rumah MIL.. tapi bila plan dah bertukar.. jadi kena buat ikut plan B.. sempatlah chef hubby masak kari kambing bawa balik ke rumah MIL Sabtu malam tu..


Ada hikmah bila aku tukar plan B disaat-saat akhir..
Lepas beraya di rumah MIL, kami bergerak ke Semenyih ke rumah pakcu aku..
Lama kot tak jumpa pakcu.. rindu sangat-sangat..
Itu yang aku dapat lemang Semenyih.. lemang lain takmo.. puas makan.. hehehe..


Walaupun tak dapat balik kampung tapi masih dapat menjenguk sedara yang lain.. Alhamdulillah..
Bertambah menarik aku dapat jumpa ayah aku malam tu.. syukur Alhamdulillah.. cuma mak je aku tak dapat jumpa Aidiladha kali ni sebab beliau beraya di Perak.. Rasa lega dapat lepaskan rindu kat ayah.. Alhamdulillah ayah sihat.. I miss and luv u damn so much ayah.


Moga ayah dan mak sihat dan kuat dalam menjalani rutin harian hendakNYA.. begitu juga abah dan mak mertua aku.. insyaAllah..



psstt: Sebak tiba-tiba..


18 comments:

faraherda.razalan said...

Adoilah! Tapi dah tuka yg bru lom ni? Tak apalah. Takde rezeki nak blk kmpg raya aji thn ni. Balik ari lainlah jwbnya. Heheheh!

Amanda Suria said...

Salam Aidiladha....seronok jumpa saudara mara masa raya kan...kadang2 org yg x disangka2 pun boleh jumpa jugak...

Zaza Abdul Latif said...

Walaupun Plan B.. tapi tetap beraya bersama orang tersayang kannn.. :))

Yan Ty said...

Its Ok sis , janji still dapat beraya dan jumpa Ayah.

Selamat Hari Raya Aidil Adha.

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah sekejap x sempat nak komen banyak2
bz day

NM03 said...

tetap meriah bersama mereka yang dikasihi...

Aziela said...

Mak oiii...kari kambengg....perghhhh!

Kira Sakura said...

salam aidiladha kak.

Kakzakie said...

Bila dah berkeluarga ni memang pantas aje nak bijak mengatur langkah. Plan B yg bijak dah tak merosakkan mood beraya..

juicy X said...

salam aidiladha...plan apa pon janji best,kan?hehehe

Ann Ishak said...

sepatutnya macam tu kan, kena ada backup plan jugak untuk mengelakkan dari perkara2 yang tak disangka berlaku :)

ewanthology said...

yg penting tetap dapat beraya :-)

idzwa kamaruddin said...

hikmah tersembunyi..

Etuza Etuza said...

tiap yang berlaku ada hikmahnya kita pulangkan kepada Allah. Selamat hari raya aidi adha

Etuza Etuza said...

doakan selalu ibu dan ayah..

Gee Lion said...

memang setiap yg berlaku itu ada hikmahnya kak aizamia kan.. =)

aswadz said...

xpe la. ada hikmah nyer.

Mummydearie said...

Takpalah gunapakai Plan B. Janji hari raya baru ni ohsem. Nasib baik mak saya memang dok KL selama ni so takdalah rasa syahdu sangat tak dapat balik kampung beraya.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...