Followers Remaja Purba

Friday, October 17, 2014

Mak Budak ada Tournament..



Alhamdulillah..
Dak Kakak dan dak Adik dah selamat menghadapi peperiksaan akhir tahun yang berakhir semalam..


Kisah malam tadi:

Dak Kakak:
K: Ibu boleh tak esok Kakak tak nak sekolah.. sehari je ibu..
I: Tak boleh.. nak cuti.. tunggu cuti sekolah nanti..


Dak Adik:
A: Adik tak nak sekolah esok boleh tak ibu..?
(Masa dia tanya kat aku, dia baru lepas muntah teruk.. aku suspek dia tersilap makan..)
Anak bujang sorang ni pemilih.. tak semua dia nak makan..
Sudahnya pagi tadi dia tak sekolah.. harap-harap takde apa-apalah pada dia..


Dak Nuha:
Meragam sesaje..
Satu shopping complex boleh dengar suara dia bila tiba mood swing dia tu.. huhuhu..


Bapak Budak:
'Patah kaki' sebab kedua-dua awek beliau masuk hospital..
Aku pun turut sama pening kepala sebab aku lebih suka pandu awek hubby tu.. berdezup je perginya.. hehehe..
Sabarlah ye.. masih kat ICU lagi tu..


Mak Budak a.k.a Remaja Purba:
Ada tournament...:
Malam ni ---> Futsal..
Petang esok ---> Ping Pong..
Pagi lusa ---> Bola Jaring..

Selain dari game tersebut, ada beberapa game lagi yang Jabatan kami join.. cuma part aku tiga tu jelah.. Berdebar-debar bukan sebab nak main tapi sebab tak pandai main.. wakakaka..




psstt: Moga kemenangan berpihak pada kami.. sasaran emas harap tidak tersasar..

 

12 comments:

AMIIZAA said...

aiza,

aktifnyaa......seronok ada gang bersukan:)

norhidana miswan said...

amboih bz nyer kak... siang sampai mlm bz

Gee Lion said...

inilah kali pertama sy cuba jumpa yg tak jeles hubby ade awek.. eh awek besi, takpe.. hehe..

aaminn.. saya doakan kak aiza dpt emas terus. bolehlah ubati sikit hati yg lara tu.. hehe... >.<

Tihara said...

best kan dapat join aktiviti sukan macam ni
selamat berjaya tau :)

JunAina said...

Kalau pandai main tak berdebar la kannn... Bab tak pandai main ni bukan apa takut kena gelak je...

Daddy Ziyyad said...

mak budak ni aktif betol!

JR said...

Mak budak main futsal tu sebagai apa? Kalau sebagai striker semoga dapat skor gol lebih dari 5 biji, kalau jadi keeper jangan bagi chance bola lawan menggegar jaring...

makchaq said...

Semoga menang semua.. hati2 main futsal, selalu ada yg tercedera.

Tangan dak kakak ok ke?

ewanthology said...

mak budak main futsal.... hebat ni

Rai Ourkizuna said...

Aktif betul akak.. Patut masih nampak remaja..

Cikgu Ma said...

gud luck....aktif suka ni... :)

Mummydearie said...

Sebenarnya bila anak habis exam, mak budaklah yang feeling paling excited. Tak gitu? Sebab saya rasa gitu...Hihihi.

Serius ni, tak pandai main tapi boleh menang? Eh, hakim tu semua pakai empat mata ke apa? Nasib baik saya takda, kalau tidak dah bangkang keputusan. Huahaha...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...