Followers Remaja Purba

Tuesday, October 14, 2014

IIHF World Girl's Ice Hockey Weekend 2014 at Sunway Pyramid Ice



Terima kasih pada blogger Makchaq yang whatsapp aku berkenaan aktiviti ini.
Dak Kakak langsung tak tahu ada sesuatu menanti dia hari Sabtu lepas..

Cuma.. gara-gara kisah hari Jumaat malam yang memenatkan tu.. hanya pukul 11 pagi aku baru sampai kat Sunway Pyramid Ice tu.. tapi Alhamdulillah kami antara yang awal rupanya sampai..


Ada banner untuk aktiviti ini cumanya aku terlupa nak ambil gambar..


Ariessa, dak Angah, dak Kakak bersama bodygouard dorang.. ekekeke.. 


Bersama Makchaq dan orang kuat penganjur aktiviti ini..


Berpakaian lengkap sudah dorang ni..


Mak Budak haruslah selfie kan..



Sesi penerangan sebelum aktiviti dimulakan..




Berbaris bersedia untuk masuk..


Aksi mereka yang kali pertama memijakkan kaki di situ..
Nih.. kalau aku pun confirm macam ni.. kehkehkeh..


Ok.. sementara mereka diajar kat dalam tu.. aku dan hubby mencari tempat mengisi perut yang kelaparan.. dari pagi belum sempat jamah makanan..



Dari pukul 12:30 hingga pukul 2:00 pm dorang diajar bermain..





Habis bermain.. sessi bergambar..

Jugak sessi temuramah..


Bersama Syuhadah anak Makchaq..


Team Girls Ice Hockey..
Bila tengok balik gambar ni, rugi pulak tak bergambar sekali dengan dorang..
Kali ni tetiba mak budak rasa malu pulak.. ekekeke..




Selesai je kat situ.. petang tu kami balik rumah.. penat... nak recharge tenaga balik..
Esoknya anak-anak buah dan dak Kakak frust tak dapat join sekali lagi..
Aku bukan tak nak bawa dorang tapi sebab ada sesi perjumpaan Jawatankuasa Penduduk taman perumahan aku..
Jangan kata dorang.. aku pun frust jugak tapi sebab aku sendiri nak recover tenaga yang hampir kehabisan ni, itu yang tak jadi pergi..



psstt: Makchaq.. kami sedang mempertimbangkan untuk join sessi latihan Ice Hockey tu.. (Sebenarnya mak budak yang terlebih excited)




13 comments:

aTieYusof Family said...

Seronok nya kalau dapat main Ice Hoki ni..sllu sy dok tgk at TV je... :)

Izzati Ghafur said...

wah bestnya...

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

JR said...

Tentu best kalau Makchaq main sama... mungkin ada aksi akrobatik yang boleh ditonton, siapa tau...? Hehehehe..

ewanthology said...

bolehlah antar aina blaja hoki ais ni kat sini nnt...

Kira Sakura said...

wah wah wah mesti berbunga hati dorg tu kan

che mid said...

Hebatnya... tentu anak-anak enjoy sakan kan..

Save the date 1/11 ya.. meh singgah blog akak..

Tihara said...

tengok gambo ni teringin pulak nak main sama :)

eMMe said...

seronok la..dpt main luncur ais... tak penah lagi try ni.. boleh la tunggu twin besaq skit... hehehe.. tapi mmg best n penat kan pas tu..

Fiza Rahman said...

Bestnya. Anak2 lah seronok kan. Tak sabar nak tunggu IOI city mall bukak. Ada ice skating dlm tu. Tak yah gi sunway pyramid ☺

Gee Lion said...

ini bikin jeles ni. usahkan mak budak, saya yg baru tengok gambor je pun dah excited. tapi, jauh sangat tempat... memang tak dapek nak jejak kaki :D

Mummydearie said...

Ini memang sangat menjeleskan. Tapi saya tak retilah nak berice hockey bagai :)

JunAina said...

Wahhh bestnya...teruja anak2 mak lagilah kan...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...