Followers Remaja Purba

Friday, October 24, 2014

Kali ketiga.. tau-tau je dak Nuha dah menangis..



 Aku baru bercadang nak ambi gambar pokok cili yang galak berbuah ni tapi sayang..


Kisah Petang Semalam..
Walaupun pokok ciliku ini bagai hidup segan mati tak mahu tapi cilinya berbuah cantik berwarna merah.. datang dak Nuha bersama rakan sejawatnya pergi petik cili padi nan ranum itu..


Kali pertama aku tegur.. ok sekejap..
Kali kedua aku pesan pada hubby tengok an dak Nuha tu..
Kali ketiga.. tau-tau je dak Nuha dah menangis..

Aku ingatkan dia kena pukul.. rupa-rupanya muka dia pijar penangan cili api merah tu..
Biasanya dia sikitpun tak hairan dengan pokok cili tu tapi bila dia tengok rakan sejawatnya ralit memetik satu persatu cili padi tu. itu yang dia join sekali..



Dalam kesian tergelak-gelak aku melihatkan keadaan dia, manakala rakan sejawatnya sikitpun tak kena walau dia yang beria-ia memetik satu-persatu cili nan merah tu..

Dipendekkan cerita.. aku tak jadi nak jogging walau dah bersedia nak keluar gara-gara dak Nuha peluk tak nak lepaskan aku..





 psstt: Bila dak Nuha demam, merengek mencari Babah dia waktu malam.. aku.. eemm.. lena sampai ke pagi..



12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cian nuha

m.u.l.a.n said...

Alaaa kesian dia...

norhidana miswan said...

alahai sian nyer dak nuha

Yana Yani said...

hehe...dia dapat pengajaran ebrguna dah tu =)
salam maal hijrah

p/s-anak saya pun tengah demamlah sekarang =(

amirah said...

aduhhh pedihhh...sian nuha...huhu

mama maman aka yana said...

biasa la.. masa tuh la minda dia berkembang.. kiki

Aziela said...

Hahaha...comeynya dia. Bagus juga tulis kat sini. Sebagai kenangan dia bila besar nnt....

idzwa kamaruddin said...

semoga cepat sembuh dak nuha ;)

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

ewanthology said...

nasib baik tak guna tangan tu gosok mata..klu tak lagi pijar lerrr

Gee Lion said...

maybe pas dia petik tu, dia dok garu2 pulak kat muka dia kot.. tergaru pakai cili.. hehe.. ^_^

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Lorr die main cili pulak ye.
Hehe..
Kan dah pijar.
Tapi kawan steady pulak.. :)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...