Followers Remaja Purba

Monday, May 28, 2012

dak Kakak ada.. dak Nuha ada.. dak Adik mana..?

Alhamdulillah selesai sudah rutin untuk pagi ni.. barulah dapat picit tekan lappy..

Apa cerita menarik hari ni ye..?

dak Kakak:
Bangun tidur, hadap kartun.. sampai aku pulak nak termuntah-muntah tengok kartun.. sudahnya.. 'bosanlah.. bosanlah..' dak Kakak asyik merungut bosan.. tengok kat luar takde kawan lagiler dia bosan..


dak Adik:
Babah dia bawak pergi Alor Setar.. Memula memanglah ok tapi dekat tengah malam tadi, awal pagi tadi, dekat pagi tadi hubby sms.. apa yang berlaku sepanjang perjalanan jangan tanya sebab memang menguji kesabaran.. huhuhu.. kesian kat hubby kena uruskan dia..

'tu ler.. nak sangat bawak dak Adik..'


dak Nuha:
Sekarang dia dah tukar 'timetable'.. meragam siang pulak.. buatlah apa saje kat dia, tidur dia tetap tak berapa lena.. tapi kalau nak dibandingkan sebelum ni, baik lagi sekarang.. sekurang-kurangnya malam takdelah dia ajak marathon lagi.. syukur sangat-sangat..




psstt: Jemari picit tekan lappy.. kaki dok henjut 'bouncer' dak Nuha.. ;)


psstt lagi: Sekejap je dah tengahari.. tak lama petang, pastu malam pastu.. tak lama lagi habislah pantang.. sukanyeeeee..


last psstt: Apa nak buat ni ek..? Rasa dah berjangkit dari dak Kakak.. 'bosanlah..'

24 comments:

Kakzakie said...

Kakak boring teman tonton katun ikut abah... Abah bawa adik sebab nak bagi mama senang urus rumah. Kakak dah pandai dan boleh harap jagakan adik Nuha...

Eh...sabarlah tak lama lagi dah berpantang tu..

aizamia3 said...

Kakzakie:
syukur kak.. walaupun dia merungut kena jaga dak Nuha tapi sampai tidur jugak dak Nuha dia buat.. hehehe..

ye.. tengah sabar ni kak.. ;)

Hasrina said...

heeeeeee

-gedek! said...

alang2 picit lappy tu... picit bahu uncle sekali boleh?

haha!

:: Mrs.Eady :: said...

penyakit berjangkit!hehehe..

Rai said...

takpe meragam siang..kurang2 takde la terganggu sangat tidur kita..kalau tak jenuh dibuatnya.. siang dah sah sah kita tak boleh tdo..malam pun nak kena tengok dia.. haru...

eLL said...

macamana nak cover telatah dorang yang masing-masing teruja dengan cuti sekolah 2 minggu ni kak? haha. masing-masing boleh bergaduh tang idea nak g situ-sini

aizamia3 said...

-gedek!
hahaha..

Daddy Ziyyad said...

hahahaha...terlupa nak komen apa lepas baca komen uncle Gedek!

kay_are said...

seronok layan budak2 ni.. tapi bile dorang meragam yang lemah tu.. hebat.. 2 keje dalam 1 mase!

aizamia3 said...

Daddy Ziyyad:
hahaha..

QueeN TerataI said...

baguslah tu kak.. tgn dan kaki bekerja.. hehehehe

IntaNBerliaN said...

sm mcm sy lah.. alisha hari2 tgk upin ipin or adnan sempit, sampai sy lak rasa nak muntah.. hihi

ct rahani said...

ok la nuha dah tukar timetable.. klu x senoneng jugak nak berjaga malam kan kak.. hehe..

ainhany said...

aiza,

seronok pulak bila dengar cerita bersama anak2 ni..patutlaa kerja rumah tak pernah selesaikan...

penat ke boring ni?? ceceter hihiii

delarocha said...

byk betul citer yg menarik ya

aizamia3 said...

ainhany:
penat pun ye boring pun ye.. tapi lebih kepada boring sebenarnya.. hehehe..


delarocha:
menarik pasal anak2.. ;)

Nora Talib said...

assalamualaikum. telatah ank2 time kecik2 mmg menduga jiwa. hehehe.....

makchaq said...

Sabar...... seminggu lagi dah boleh tawaf shopping mall hilang la bosan tu...

Awan Nina said...

baik meragam pagi daripada meragam malam . kalo tak , naya...
hehe (^_^)

Munnafendy said...

oyeaaahhhh!! lagi berapa hari habis pantang kak?

anisalya said...

cuma berani benarkan anak sulung je ikut husben. yang nombor dua tak berani la. takut meragam lebih walaupun anak abah.

Hidayah Bach said...

:)
tetiba cam terasa pulak dalam hati nih..
yelah..meriah sungguh hidup awak..
dengan anak2..

harap2 ada la rezeki kita nak menambah..

:)

aizamia3 said...

Hidayaha Bach:
insyaAllah.. doa + usaha..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...