Followers Remaja Purba

Wednesday, May 23, 2012

Dah sebulan dah..

Genap sebulan dah dak Nuha hari ni.. Tapi masih ada 16 hari lagi sebelum aku habis pantang..

Sepanjang sebulan aktiviti tetap dak Nuha <-- biasalah sebagai seorang baby apalagi yang dia boleh buat dalam usia cenggini kan..

Aku pulak masih belum sembuh dari sakit pinggang.. rasa nak jerit...aaarrrggghhhhh.. ok dah.. sakit tak tahan..

Hati tu teringin nak layan lappy, jemari aku dah tak sabar tapi otak kata..

'korang ni tak kesian ke kat mak budak ni.. kita bagi dia rehat dululah.. pastu bila dia dah sembuh hah.. korang pulunler habis..'


Maka, dengan tak rasminya aku kenalah noktahkan kat sini..




psstt: Petang nanti nak mintak tolong k.Hema mandikan dak Nuha..


psstt lagi: Takmo cite dah pasal sakit pinggang sebab makin berdenyut-denyut.. uwaaa..


last psstt: Ok, masa untuk merehatkan diri..

26 comments:

Reena Sidek said...

menghitung detik habis pantang... mesti tak saba nak habis pantang ni... :)

Unknown said...

kesiannya..da cuba ambik calcium lebih? biasanya berkesan dgn saya.. tapi lain org lain kisahnya kan..

Unknown said...

ye kak .. rehatkanlah diri tu ye ..

faraherda.razalan said...

Mcm kwn sy. Selalu skt pinggang. Kesan epidural. Pnh amik epidural ke dulu?

eLL said...

hadoi, nak pikir habis pantang dan start kerja mesti liat sikit kan kak?

Munn Jaafar said...

selamat berehat kak..kesian pulak baca...

cik ina do do cheng said...

kelakarlah ai ni.pinggang kalau di cite berdenyut makin berdenyut tabah ye. cepatnya masa berlalu dah dekat sebulankan ko berpantang. happy besday nuha jadi budak baik ye jangan penatkan mak : )

Unknown said...

x lama je lg abis pantang.. sakit pinggang lps bersalin biasalah bila x cukup rehat mcm tulah jdnya.. bykkan berehat kak.. :)

Kakzakie Purvit said...

Kena rehat dululah... kalau nak urut selalu pun tak boleh tahan juga kan...

Rsa macam sekejap buat kakak nie tapi yg empunya diri mesti rasa dah lama ye...

Izwa Kamaruddin said...

kene pegi check la kak..

kay_are said...

rehat selagi boleh rehat.. habis pantang nanti.. cuti pun habis.. baby memang cepat membesar, sedar tak sedar, anak buah dah dekat 6 bulan umo nye

miloaiskurangmanis said...

banyakkan rehat beb...
risau plak bila baca sakit2 pinggang ni...

Afasz said...

selamat berehat :D

Kancil 8349 said...

lebih baik berehat sakan

ct rahani said...

x lama dh tu kak.. rehat puas2 yer.. :)

makchaq said...

cuba pakai bengkung bengkung yang ketat sikit (yg beli kat bahagian lingerie tu)& jangan angkat brg berat2

pena rozie said...

rehat puas2 dulu ek...

aizamia3 said...

Masz Sidek:
siap tanda kat calendar.. ;)


Rai:
tak lagi..


Ini Kisa TIA:
berusaha untuk merehatkan diri..


Pok Amai-Amai:
tak pernah pun amik epidural, sakit pinggang ni sebab memang dah ada sejarah sejak zaman sekolah dulu..

aizamia3 said...

eLL:
pantang tak lama lagi akan habis, pasal kerja belum lagi start dah dimomokkan dengan kerja yang banyak.. hehehe..


Munnafendy:
huhuhu...


cik ina Do Do Cheng:
memang tak boleh sebutlah cik ina, makin sakit jadinya, nak tak nak kena buat macam tak sakit baru rasa tak sakit kan.. ;)


QueeN TerataI:
tak sangka time dalam pantang ni boleh kena balik sakit pinggang.. tu yang rasa ralat sikit tu..


Kakzakie:
biasanya kita tengok orang, 'eh! sekejap je rasanya' sedangkan yang melalui fuh.. bilalah nak habis pantang ni.. hikhikhik..

aizamia3 said...

:: Mrs.Eady::
nak g check, kena tunggu en. suami balik outstation..


ksy_are:
sementara ada peluang memang rehat jelah, tu yang nak BW pun tak dapat nak lelama sebab lebih selesa baring dari duduk.. :(


miloais milo:
bila dah kena boleh tahanlah sakitnya..


Afasz:
terima kasih.. terima kasih..

aizamia3 said...

Kancil 8349:
kena.. perlu.. wajib.. berehat dari tak rehat langsung bila dalam keadaan macam ni.. :(


ctrahani:
insyaAllah.. akan berusaha..


makchaq:
pakai sudah..
tak angkat pun barang berat, paling berat pun dak Nuha je Makchaq.. ;)


pena rozie:
mesti.. mesti..

Pha Is said...

bila baca, dok terfikir. mcm mana la bakal isteri saya nnti lepas bersalin.. hehehe

aizamia3 said...

pha is:
insyaAllah.. moga masa tu nanti dipermudahkanNYA..

RIZZNA said...

Aduss..psti rengsa je kan bila sakit pinggang. Tk suruh mk bidan tengok2an ke?
*lama tk brpantang ni

Eera Shera said...

bsr dah nuha..letak la pic terbaru dia

Hidayah said...

Lenguh2 pinggang nih yg bestnye lepas urut baring rehat..
Err..camner Skrg?
dh ok?
Hihi..
I terjah entry seterusnya cari jawapan..

Ingatan Purba

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...