Followers Remaja Purba

Tuesday, May 29, 2012

Kita share cite ek..

Erk..?
Tengok jam dah pukul 12.30 tengahari, dah nak lunch rupanya..


Musim cuti sekolah ni aku perasan makin lambat pulak aku online.. Rasa macam tak menang tangan.. Bila dak Kakak, dak Adik dan dak Nuha ada.. Tapi kalau hubby ada kuranglah sikit sebab hubby akan jadi chef kat dapur..

Hari ni dengan beraninya aku makan kari daging tanpa santan <--- dimasak oleh chef hubby.. InsyaAllah moga aku atau dak Nuha takde apa-apa..

Pasal pinggang aku, Alhamdulillah dah semakin ok.. Kena ambil langkah berjaga-jaga agar tak kena balik.. seksa menanggungnya.. nak pulak kena uruskan dak Nuha, menangis dibuatnya.. <--- mak budak.. sila berhati-hati lepas ni ye..

Dak Kakak dengan dak Adik dah lari ke rumah nenek Uda (alah.. selang 2 pintu je..) Sunyi sekejap rumah..


Alasan dak Kakak:
Nak tengok tv kat sana..

aik.. kat rumah ni macam takde tv pulak.. (yelah.. tv sana besar, tv sini kecik..)


Alasan dak Adik:
Nak main kat sana..

Bagus alasan dorang.. yang sebenarnya dorang dah bosan teramat tu sebab ramai geng takde.. Kalau tak bertunggu-tangga kat rumah k.Lela sebelah rumah..


Tak kisahlah, yang penting dorang tak jauh.. bagi chance kat dorang.. Jap lagi aku panggil dorang balik..





psstt: Hari ni hari Selasa.. Aku rasa macam hujung minggu je.. mungkin sebab cuti sekolah..


psstt lagi: Belum habis pantang dah plan bagai nak pergi mana.. kihkihkih..


last psstt: Rasa nak baca noveller.. TAPI.. jemari ni melekat erat pulak dari lappy ni..

33 comments:

QueeN TerataI said...

Alhamdulillah dah baik sakit pinggang tu.. mmg sengsara kalau sakit pinggangkan.. QUeen dah rasa dah kak... anak2 biaalah kak.. mana betah nk duduk rumah.. bosan... sedangkan apa yg ada kat rumah org kat umah sndr pun ada kan.. :)

wah.. pakat2 nk jalan ke mana tue??

ct rahani said...

anak sy yg abg tu pun sama kak.. panas montot klu duk umah hari cuti.. manjang nak main kt luar.. tp kena jugak controlkan.. zaman skrg macam2 hal.. sy dulu nak abis pantang bedal makan macam2 jugak.. cuma berpada2 jelah.. hehe..

msredcheesecake said...

dorg saje nak bagi chance mama dia berblog...hheee

aizamia3 said...

QueeN TerataI:
syukur dah ok pinggang ni..
anak2 memang ada je alasan dorang nak keluar..

tunggu lepas pantang baru boleh cerita.. ;)

pha is said...

budak skolah cuti skolah, budak U sbok nk exam.. hehehe..

aizamia3 said...

ct rahani:
dorang keluar umah pun ada masa2nya, bukan main bagi keluar je, nak pulak sehari dua ni tak ramai geng dorang ada..

tang pantang akak tak berani sangat nak makan bagai cuma hari ni je ter berani pulak nak makan kari.. hehehe..

aizamia3 said...

msredcheesecake:
itu pun ye gak tu.. hikhikhik..

miloais milo said...

cuti sekolah - konpem rumah riuh-rendah kan???

eLL said...

alamak, saya terlepas cerita pasal pinggang tu ke? hehe

pena rozie said...

sila abiskan pantang dulu yer. Br blh g jln2.... hak3...

Masz Sidek said...

alhamdulillah sakit pinggang dah semakin ok...

wah dah siap buat senarai lepas pantang ni nak buat apa dan nak pergi mana... hehehe..

Kakzakie said...

Lain tempat lain style pantangnya. Kakak pantang boleh makan daging tau. Buat suplah... siap masuk herba bagai lagi. Ayam pun sup juga tapi kari tak boleh...

Ada sepupu kakak lagi dia boleh makan asam pedas, MIL kakak kata tak boleh. So kena ikut siapa yg jaga kita...

Dah tak sampai seminggu lagi sabarlah...

Munnafendy said...

psssstttt...ada plan nak ke trolak tak? hahaha

mama4A's said...

maz. insyaAllah ok mam daging tu.. :)
budak2 bila cuti sekolah time nie la nak berjalan jumpa kwn. ank2 akk pun sama. cuma skrg nie ramai yg balik kg, jd diaorg pun mati kutu ler.. hehe

mama4A's said...

sama la anak akk pun. time cuti sekolah la dia nk mencarik kwn2 dia.. tapi cuti kali nie ramai jiran2 balik kg. sunyi ler diaoarang.. nak tk nk kena la export gi umah Tok Wan. hehehe..

kakcik said...

Anak2 ni bila ada, riuh macam pasar. Tapi bila mereka tak ada, sunyi macam di kuburan je! :)

anisalya said...

masa dlm pantang anak nombor dua siap mkn lauk raya lagi. as long as husben kata ok saya makan je. ngeee...

alhamdulillah... sakit pinggang dah ok. takde la terseksa sgt.

Hidayah Bach said...

Alhamdulillah pinggang tu dah ok..

sendiri dah ingat tu..

"jangan lasak sangat"

hehe..

tapi dengan anak yang tengah lasak tu

boleh ke kalau maknye tak ikut lasak?

aizamia3 said...

miloais milo:
kompem.. kihkihkih.. ;)


eLL:
takpe.. takpe..
dah ok dah.. ;)


pena rozie:
gigh menunggu hari.. ;)


Masz Sidek:
Lepas pantang baru ai cer.. ;)

aizamia3 said...

Kakzakie:
setakat ni takde pape pada diri dan jugak dak Nuha.. kita tengok malam nanti.. ;)


Munnafendy:
kihkihkih.. tang tu dah masuk senarai cuma kena tunggu keputusan akhir dari en. suami.. ;)
setakat ni nampak ok..

aizamia3 said...

mama 4A's:
betullah kak.. mati kutu dorang ni.. kalau dapat main pun lewat petang atau malam..

kesian gak kat dorang tapi nak wat camne.. kena habiskan baki pantang yang ada ni dulu..;)

aizamia3 said...

kakcik:
betul kak.. bila takde sibuk mencari, bila ada bising pulak.. ish.. ish.. ish.. tapi biarlah dorang ada dari takde..


anisalya:
baru hari ni berani makan.. kari pulak tu.. ;)

syukur dah ok dah pinggan ni..

aizamia3 said...

Hidayaha Bach:
lasak sikit2 je.. asalkan tak memudaratkan balik pinggang ni dah kira syukur dah.. ;)

Cik Ummi said...

cuti sekolah ni tak pergi jenjalan ke ?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syoknyer cuti sekolah
sure kenduri pun byk khen

aizamia3 said...

Cik Ummi:
dah nak habis cuti sekolah nanti baru boleh keluar.. sebab minggu depan baru habis pantang..


☆*♥L@dy @yU♥*☆:
minggu ni ada kenduri tapi rasanya tak pergi kut sebab belum habis pantang..

whitecappuccino said...

sakit pingang..siksa ooo..
rumah nenek dekat ek?

aizamia3 said...

whitecappuccino:
syukur dah ok..
rumah nenek selang 2 pintu je.. ;)

NATDRAH said...

antara sakit pinggang ngan sakit gigi, mana yang lebih menyeksakan? hehehe

SaddLone said...

hello2..akak??? hehe

tia sayangdia said...

hehe .. sekali sekala cuci mata dekat luar rumah takpe kot .. asalkan tak jauh dari pandangan mak dengan ayah :)

aizamia3 said...

NATDRAH:
sakit gigi masih boleh buat keje lagi..
sakit pinggang nak bergerak pun fikir banyak kali..

kay_are said...

alasan nak g tengok tv tu memang selalu guna time kecik2 dulu.. memang kenangan betul!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...