Followers Remaja Purba

Monday, May 7, 2012

Tikus a.k.a Mouse..

Aduh.. Kenapalah masa 'tempoh berkurung' ni dia rosak pulak.. Aku dahlah tak biasa nak guna sentuh touch ni.. huhuhu..

Serba-serbi tak kena dibuatnya.. Apa yang aku nak buat hari ni jadi perlahan.. semuanya gara-gara tikus a.k.a mouse aku rosak..

dak Adik memang pantang tengok tikus aku tu sebab berlampu.. digolek-goleknya dibuat main.. sudahnya tak berfungsi dengan sempurna..

La ni kena belajar guna sentuh touch kat lappy ni.. bukan tak reti tapi dah teramat biasa guna tikus..



psstt: apa pun tak bolehlah dak Adik ni..

16 comments:

azam said...

hehehe....tikus murah dah sekarang...gi beli jap

aizamia3 said...

azam:
bulan depan baru dapat kuar beli.. malas nak susahkan orang..

Kamsiah said...

beli yg lain hehe...saya pun tak suka nak 'golek2' kat lappy...

Munnafendy said...

kirim la kat hubby akak...sy pun xreti pakai touch2 ni..mesti kena pakai mouse...mouse rosak mmg 1 hari sy xbuat kerja ape pun...kalau drawing xsiap, sy ckp mouse rosak, bos cpt2 suh despatch g beli..hahaha..betapa pentingnya mouse utk sy!

kakcik said...

Kakcik pun lebih selesa guna tetikus. :)

Anum said...

ye la guna tikus syok

miloais milo said...

iols pun tak reti nak guna kalo tak de mouse...

Pok Amai-Amai said...

Takpelah. Seret je jari tu. Hehehehe...

Daddy Ziyyad said...

Betul tu, saya lagi prefer guna mouse berbanding touch pad...leceh & lambat rasanya guna touch pad

Cik Ina Do Do Cheng said...

samalah kita ,cik ina pun tak boleh hidup tanpa tikus tu, tangan ni tak cukup gegirl dik nak bertouch screen atau guna keypad lappy : (

kay_are said...

same r, tak bese gak main2 touch ni.. guna mouse je selalu.. beli baru beli baru

aizamia3 said...

Kamsiah:
memang kena bali lain kak, tapi kena tunggu en. suami balik dari outstation..


Munnafendy:
susah hati dibuatnya bila mouse rosak.. apa pun tak boleh.. tapi tu lah.. kena tunggu en. suami balik dari outstationler jawabnya.


kakcik:
betul tu kakcik..

aizamia3 said...

Anum:
tak syok tekan kat lappy ni..


miloais milo:
terkial-kial dibuatnya ni..

aizamia3 said...

Pok Amai-Amai:
rasa tak mencabar.. hikhikhik..


Daddy Ziyyad:
lagi cepat lenguh jari kalau tak guna mouse..

aizamia3 said...

Cik Ina Do Do Cheng:
samalah kita kak.. jari tangan tak cukup gegirl.. hikhikhik..


kay_are:
mesti beli mesti beli tapi kena tunggu en. suami cutiler jawabnya baru dapat..

anitadiana said...

kak ita pun tak reti nak sentuh tu..pakai mouse lg senang dan cepat..he..he

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...