Followers Remaja Purba

Tuesday, May 8, 2012

Terputus dengan dunia luar

Ketika hujan lebat:
Aku hanya mampu mendengar cerita daripada dak Kakak dan dak Adik..

Dak Adik: Ibu, kat depan sekolah adik banjir.
Dak Kakak: Longkang besar tu penuh air, ibu.


Kekadang seronok dengar cerita dari anak-anak bila tiap kali dorang balik sekolah. Ibu itu, ibu ini.. Bila dorang takde sunyi pulak..

La ni, kalau ada hot story atau gossip, aku tengok dari depan rumah jelah.. nak keluar boleh aje.. pastu kena bebel lah dengan nenek uda dan jiran kat depan rumah aku ni.. hikhikhik.. Setakat ni aku bukan jenis main redah je.. masa ni lah aku kena jaga diri dengan baik dan juga dak Nuha..

Tak lama lagi cuti sekolah bagi pertengahan tahun tapi masalahnya aku habis pantang lagi 3 hari nak buka sekolah. Nampaknya tak ke manalah kali ni..

Walaupun terputus dengan dunia luar tapi aku tetap bersyukur masih dapat online jenguk-jengah kengkawan di alam maya, selain dari layan astro yang entah berapa kali ulang tayang cerita yang sama.. Sekurang-kurangnya aku masih ada jiran-jiran yang prihatin dengan keadaan aku ketika ini. Syukur.. Alhamdulillah..




psstt: Nak beli barang kena kirim pada k.Lela sebelah rumah.


psstt lagi: Leceh betul lah dok main ‘golek-golek’ kat keyboard lappy ni..


last psstt: Tak sabar nak 'main kejar-kejar' kat NKVE.. hikhikhik..

23 comments:

Kakzakie said...

Hmmm.... untung juga ada lappy yg boleh di golek-golek.. dan ada dua reporter yg baik-baik kalau tak lagilah boring...

Munnafendy said...

nnti bila smpai masa main kejar2 kat NKVE, mula la rindu nak golek2 dpn lappy..kan kak? hihi

Anum said...

masih ada kawan2 di alam maya

kakcik said...

Masa pantang anak ke4 (bongsu) kakcik pernah buat 'kerja gila'. Pergi ke KLCC selepas 18 hari bersalin. Tahu2 muka dah naik kuning nak pitam!

YanaMIB said...

sbr kak..enjoy pantang abes2an..dh abes sok enjoy outdoor smpi lebam..hoho =)

Pok Amai-Amai said...

Eii...sy tak suke men kejar2 kat hiway. Boring! Tensen! Hahahaha!

aizamia3 said...

Kakzakie:
itulah kak.. nasib baik.. kalau tak, haru jugak kat rumah ni..


Munnafendy:
hehehe.. itulah.. bila takde depan mata mencari.. ;)

aizamia3 said...

Anum:
betul.. kat sini ramai kawan-kawan.. ;)


kakcik:
oh.. beraninya kakcik masa tu.. saya tetap tak berani walau ada hati.. hehehe.. akan kutunggu 44 hari tu..

aizamia3 said...

YanaMIB:
hehehe.. sabar.. kalau dulu boleh kenapa sekarang tak boleh.. kuatkan hati.. sabar..

aizamia3 said...

Pok Amai-Amai:
kalau time jem teruk, sesuai sangat main sorok2..

IntaNBerliaN said...

nsb baik ada lappy kn.. adalh gk yg nk di melawatnya..hihii

miloais milo said...

tak lama ajer tu rasanya...
hiks

anitadiana said...

ok lah tu mas...keja kan si nuha tu...jangan bagi tido siang sangat,nanti malam dia nak main..ok ke sekarang tido?...

Momma AA said...

Tahniah Aizamia3...
selamat berpantang dan take care diri yer.. comel baby.. KEMBAM cangat2.. hehe..

aimanammaradham said...

pssst..pssst...ku jejaki langkah mu.. tettttt !

aimaniman said...

untung dapat jumpa sini walaupun lambat akak tiba..

time pantang x da masa nak ber bw sebab baby akak menguak siang malam, sampai demam2 akak x cukup tdo..

Farah Shamsudin said...

jaga diri elok2 tau.. jangan culas berpantang..
tak besla main kejar2 dekat highway.. tension je.

zulfikar hazri said...

aaaaaaaaa nak kawin!

Gen2Merah said...

tu lah pentingnya online kan.. dapat mmbuka minda dengan kawan2 alam maya..

salam kak aizamia... lama dah tak singgah sini.. salam ceria ya

Kancil 8349 said...

jaga diri bebaik...

alin said...

owh tengah berpantang yer? selamat berpantang..

mama4A's said...

take care maz... hehe.. dah rasa dulu 3 bulan.. masa pantang buhsan.. abih je pantang sonok jalan2.. hehehe..

aizamia3 said...

mama4A's:
tu yang tak sabar nak tunggu habis pantang.. nak tengok dunia luar pulak.. ;)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...