Followers Remaja Purba

Monday, September 5, 2011

Kembali ke Sekolah dan Pejabat

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Kebanyakkan dari kita dah mula bekerja pada hari ini.. Macam tu juga dengan aku.. walaupun pagi tadi agak liat walaupun jam dah berbunyi sejak pukul 5.30 am tapi demi tugas dan dak kakak pun dah mula bersekolah balik maka tiada alasan untuk bermalas-malasan..

Pagi yang tenang, pemanduan yang lancar, dak kakak siap pesan pada aku jangan pandu laju-laju sebab dia nak tidur.. Aku iye kan aje.. memandangkan masih awal, jadi takdelah rasa kelam-kabut sangat..

Lepas dah hantar anak-anak, hubby pulak pandu kereta hantar aku ke pejabat..

Aku: Abang, slow sikit pandu, buat apa nak cepat.. Ibu masuk kerja pukul 8.30 ler bang..
Hubby: Ye ke..? Abang ingat bulan puasa lagi..

Maka.. awaller aku sampai ke pejabat hari ni..

Moga hari ni berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah sampingan pada diriku..



psstt: Perut lapar tapi tekak pulak mogok.. :(

41 comments:

gedek! said...

nasib baik tak sesat, lupa jalan ke opis....

maklom lah cuti panjang...

aizamia3 said...

gedek:
itulah uncle..
nasib baik masih ingat.. hikhikhik.. kalau tak.. ada yang guna alasan camtu kat bos..

abghani said...

selamat bertugas dengan rutin harian

bujal X said...

jalan jem tak?

kakcik said...

Kakcik ni macam biasa, sebelum 6.45 dah ada di pejabat. :)

CT said...

Selamat Hari Raya

Jom masuk blog kita http://batulesung.blogspot.com

aizamia3 said...

abghani:
ye.. terima kasih.. samalah kita.. ;)

aizamia3 said...

bujal:
kat Federal arah KL macam biasa sebelum pukul 7 dah jem tapi sebab nak hantar anak2 dulu jadi takdelah lalu kat Federal pun..
Kat NPE baru nak start jem masa lalu tadi..

aizamia3 said...

kakcik:
awal kakcik sampai.. saya masa tu masih dalam perjalanan dari rumah nak hantar anak2.. ;)

aizamia3 said...

CT:
selamat hari raya.. ;)

Fatin Mraz said...

salam ziarah & salam idulfitri.
selamat bekerja ;}

:: Mrs.Eady :: said...

teruja nk kerja nih! :)

aizamia3 said...

Fatin Mraz:
selamat hari raya aidilfitri..
ye.. samalah kita.. selamat kembali bertugas..

mamaNoriz said...

tekak mogok tu suh posa 6 kot...hihi

selamat bekerja...

chaiyok chaiyok!

aizamia3 said...

mamaNoriz:
nak jugak tapi baru pukul 6.30 pagi dah lapar.. huhuhu...

Sunah Sakura said...

selamat kembali bekerja.. heheh

Prince Halilintar said...

biaselah hari isnin ni malasnya banyak sikit kan..slmt kembali bekerja..

ariana said...

Selamat kembali bekerja..sama lah kita..:)

aizamia3 said...

Sunah Sakura:
bekerjalah kita sekuatnya...

aizamia3 said...

Prince Halilintar:
nak pulak dah cuti panjang.. ;)

aizamia3 said...

ariana:
monday blues.. ;)

diana said...

kenapa??
batuk ke??

Namee Roslan said...

kerja kerja jugak tau. :) dalam perut tu kena jaga juga. hehe. saya plak yg excited lebih! :D

aizamia3 said...

diana:
cuma perut rasa tak selesa.. ;)

aizamia3 said...

Namee Roslan:
hehee... sssyyy... masih awal lagi ni..

Gen2Merah said...

ehehe.. nasib baik kami masih bercuti hari ini.. tapi bosan gak lah sebab rakan2 lain semuanya da keja.. dok sorg2 ja lah akt umah.. huhu

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

masing2 masih lg dlm mood raya....

Kancil 8349 said...

selalunya pada hari pertama ada sahaja yang tidak kena...lama cuti...rutin harian berubah plak

Nini Hartini said...

tini masuk keje dalam demam2... dah lah xde mood nk mengajar lagi..mood tak sampai2 sbb asyik nk mood raya je.hehehe

Amirul Amin said...

MC!!hehe

msredcheesecake said...

msred hari 1 kat opis men game je...bos sumer takde....ggeeee

aizamia3 said...

Gen2Merah:
takpe.. masa untuk berehat sepenuhnya..

aizamia3 said...

Ladyzul:
masih dan masih.. cuma takdelah excited sangat.. sederhana je..

aizamia3 said...

Kancil 8349:
itu normal..
nak pulak kalau masuk office tengok banyak surat/maklumat atas tray.. tapi nasib baik sebab raya.. maka kerja pun takdelah banyak mana lagi..

aizamia3 said...

Nini Hartini:
Sekarang musim panas.. dak Adik tak demam tapi selesema..
Moga Nini cepat sembuh ye..

aizamia3 said...

Amirul Amin:
hehehe.. setakat ni masih ok belum pernah mc untuk tahun ni.. kalau boleh takmo pecahkan rekod..

aizamia3 said...

msredcheesecake:
best2.. ai pulak dok leka baca paper bos sampai lupa nak bagi bos balik.. kihkihkih..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

selamat k3embali ke alam pekerjaan sis :)

anismelon said...

anis baru start smlm..urgghhh..blur blur je rase lepas cuti

aizamia3 said...

Taufiq Arifin a.k.a Topimagine:

ye.. hari Isnin dan start kerja.. ;)

aizamia3 said...

anismelon:
biasa.. nak pulak lepas cuti panjang..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...