Followers Remaja Purba

Wednesday, September 21, 2011

Letih nak Fikir letak Tajuk apa..

Hari ni..

Hubby..?
Berehat di rumah gara-gara 143 nya masuk workshop terkandas di tepi highway di Tapah petang semalam.
Gara-gara 143 itu juga semalam aku lewat sampai rumah sebab tunggu hubby sampai kat PJ, balik sekali.. Kira sempatlah dak kakak mandi, makan dan siapkan kerja sekolah kat rumah nenek dia..


Dak Adik..?
Merengek nak ikut aku sebab aku suruh dia tinggal dengan babah dia kat rumah.. Alah dik.. sesekali tinggal kat rumah tak payah pergi rumah nenek.. Nasib baik dia tak menangis bagai pagi tadi.. Aku dengan dak kakak je pagi tadi..


Dak Kakak..?
Bestlah ibu adik tak ikut sekali.. Dia suka sebab kalau dak adik ada mesti gaduh dalam kereta.. Adiknya suka menyakat kakaknya, tarik rambutlah, pukullah, gigitlah.. Mana tak marah kakaknya.. dahlah penat seharian pergi sekolah.. Aku senyum je dengar alasan dak kakak cenggitu..


Aku..?
Menu pagi: Nasi lemak biasa, air teh ais dan roti goreng.. Setakat ni perut bagi kerjasama yang baik pada tekak.. Alhamdulillah..
Member office a.k.a k.Yanz bagi aku mee rebus tulang.. lunch nanti nak try.. kalau tak boleh, confirm kena bawa balik bagi anak-anak makan..


Lambat online lagi..?
A’ah.. gara-gara susah sangat nak masuk internet.. Komputer ni pun dah pening dengan aku.. tikus ni pun dah sakit badan, aku dok picit-picit dia..




psstt: USBBBBBBBBBBBBBBB.. tinggal lagi..!! Boleh sape-sape tolong ingatkan aku tak..?

41 comments:

Anum said...

xtvt yang penuh
apa2 pun take care

bujal X said...

hoih~rosak apa? mahalkah?

kakcik said...

Dalam sepagi sahaja, macam2 hal boleh jadi. :)

aizamia3 said...

Anum:
insyaAllah.. ;)

aizamia3 said...

bujal X:
company punya.. bukan kenderaan persendirian.. ;)

aizamia3 said...

kakcik:
itulah kakcik..
tu belum masuk tengahari sampai ke petang..

mamaNoriz said...

bila preggy ni mmg lupa adalah kawan baik...

hahaha

sabar la ek... tahan utk beberapa bulan lagi k..

Prince Halilintar said...

klu jenis pelupa sentiasa set kan alarm dlm enset ape nak dibawa esk..mayb cara tu dpt membantu kot..

abghani said...

dugaaan

Kakzakie said...

Remind via hp... set time malam ini bila ringing, usb terus masuk handbag...:)

QueeN TerataI said...

meh bg bo hp.. nnt i tolong ingtkan... :)

PinKy MoMMa said...

eh lupa lagikah? aiyoyo larling..set reminder dlm phone cepat :)

mee rebus tulang? wah menarik tu huhu..tak pernah rasa lagi..tak nak nnt pas kat sini k larling hehehe

aizamia3 said...

mamaNoriz:
huhuhu.. sedang menahan sabar yang adakalanya terlepas jugak.. :(

tapi geram sebab USB tu boleh tertinggal lagi dan lagi dan lagi..

aizamia3 said...

Prince Halilintar:
aduh.. dah set kat alarm masih lupa.. memang nak tulis besar2 pastu tampal kat pintu masuk umah baru ingat agaknya..

aizamia3 said...

abghani:
betul tu..

Niena Pengembara Ilahi said...

suh company tu repair keta leklok...nnti rosak lgi

misscha said...

tajuk kehidupan hari ini or status hari ini kot....hehhe

Oh Oeya said...

Tajuk eaaa.. mmm.. "Aku Hari Ini" ;)
Moga dipermudahkan segala urusan seharian awak ye muah!

Mommy Fara said...

Jgnlah tgl USB g. Huhuhuhu. Apakata tampal pasang reminder kat handphone. Set time and date pastu tulis kat situ..."JANGAN LUPA MASUKKAN USB DLM HANDBAG!"

=D

aizamia3 said...

Niena Pengembara Ilahi:
kenderaan kali ni lagi besar dari kereta.. ;)

aizamia3 said...

misscha:
hehehe.. terima kasih berkongsi idea.. boleh digunakan untuk next entry mungkin.. ;)

aizamia3 said...

Oh Oeya:
boleh guna tajuk ni untuk lain kali.. ;)

amin.. terima kasih..

aizamia3 said...

Mommy Fara:
ye.. idea yang baik tak perlu ditangguh-tangguhkan.. maka telah kubuat tampalan di hpku.. kalau lupa jugak entahlah..

Kancil 8349 said...

banyaknya aktiviti...kalau dah tak de...mesti rasa pelik...hehehe...

Munna said...

akak da bwk usb blum? t lupe lg :p

letak le tajuk 1 hepi family at home! hoho

azian said...

jgn lupa bawak USB...hehehhe

saya punya card reader hilang!!!!

my muiz main2 kat dlm umah..pastu tak tau laaa kat ne bende tuhh...aishhh

Hanis MY said...

letak note kat handbag tak pun kat enpon tak pun letak usb dlm handbag sepanjang masa huhu mcm tak membantu je idea ni...

wah nasi lemak dan air teh...syoknyaa

アヌム ちゃん said...

selera masih ok ye. alhamdulillah^^

fazrulnoor said...

meh sini nak ingat kan....usb!!!!!!

Namee Roslan said...

routine :) hehe, macam mana baby ?? :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

mcm diari lak... hehehehe

Bro ahmad said...

macam2 ragam kan hmm

Gen2Merah said...

bestnya akak ni... aktiviti harian boleh tercatat di sini.. ehehe.. barulah perjalnan harian kian terancang kan

L said...

waaaa.. banyak nya aktiviti dia. huh

dah semayang belom??
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/6-jahanam-1.html

ORLANDO AHMAD said...

lupe sokmo ha3

sahromnasrudin said...

APE KATA usb awak tue selitkan di walet awak...pasti takkan lupe kan hehehheeeee

MamaEma said...

kuat sangat layan internet...tikus tak diberi makan kot

Nizam Ijam said...

rugi lakalau x letak tajuk..hehee :D

ayin said...

letak reminder kat HP, atau post it not kat pintu umah.. heheh

ayin said...

letak reminder kat HP, atau post it not kat pintu umah.. heheh

Cik Ina Do Do Cheng said...

dah dapat satu tajuk, bila dah letih tak tahu nak letak tajuk apa. ekekek

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...