Followers Remaja Purba

Monday, September 19, 2011

Pagi yang tidak sabar

Pagi tadi..

Di laluan NPE menghala ke P.J

Sebuah kereta kancil warna putih (no. plate aku lupa bukan sengaja dirahsiakan)

Pemandunya memandu dengan agak perlahan di mana lebih perlahan di jalan yang dah memang sesak..

Aku masih waras walau rasa dah mula hentak-hentak stereng

Bila ada kesempatan terus potong..



DAN..








Arrrggghhh… bukan geram lagi dah..

Rupa-rupanya dia sedang membaca nota bukan suratkhabar..

Berkemungkinan dia akan menjalani peperiksaan pagi ini..


Aku..?

Lepas dah meninggalkan kereta kancil itu, betapa leganya perasaan..

Sekurang-kurangnya tidak terus melampiaskan rasa marah dengan membunyikan hon atau lampu tinggi..



Sampai di pejabat..

Selepas mendapat lampu hijau dari perut, maka tekak perlu bertindak mengikut arahan..

SYMP – Saya Yang Menurut Perintah..


Tapi tiada apa yang mahu dikeluarkan..

Ah.. perutku saja menguji kesabaran tekakku..



Cuba mengikut gaya penceritaan Bujal.. Tak tiru tapi teringin.. hikhikhik..


psstt: Sebelum tengahari perlu keluar beli ayam golek di Pantai Dalam untuk Jamuan Raya tengahari ni..

37 comments:

NM02 said...

hon kete saya mcm hon lori

kalu saya hon sekali

mau dia mkn nota yg dia tgh kusyuk baca tu

hehehe

:: Mrs.Eady :: said...

semoga semua dipermudahkan hari nyer :)

aizamia3 said...

NM02:
dia sedang menghafal nota rasanya, begitu perlahan dia pandu pagi tadi..

aizamia3 said...

Mrs.Eady:
moga-moga.. insyaAllah.. ;)

Aku Ibu Muda said...

suka kalau dpt hon bertalu2...haha

sygnya hon keta wani rosak...

so, lebih baik jgn membunyikan hon kerana khuatir akan diketawakan :p

abghani said...

hampeh drever tu

fazrulnoor said...

apa lah org mcm tu

msredcheesecake said...

msred tak suka tekan ho kereta.... hheee...

kakcik said...

Baca nota sambil memandu? Ishhhh... kalau tak menyusahkan orang lain, tak mengapa juga!

Prince Halilintar said...

perghh..ayam golek..belikan satu..hihi

Fitri Senin said...

saya suka juga meng'hon' bila ada pemandu yang tidak peka pada pemandu lain..

Kakzakie said...

Kalaupun nak baca nota pandulah cepat sikit bila sampai tempat nak exam tu bacalah sebelum masuk kelas... Nasib tak kena hon...

Mommy Fara said...

Bhy la cik kak/abg/adik/makcik/pakcik/tok klu memandu smbl menelaah mcm tu. Aishhh! Kang tercium bontot kete lain, jdk gaduh je. Tak suke!

Munna said...

tu kalau ter eksiden menjawab exam dlm spital la gamaknya...

aizamia3 said...

Aku Ibu Muda:
Kalau hon rosak pun susah jugak..
kalau ada emergency susah kalau takde hon..

aizamia3 said...

abghani:
bersyukur takde pape berlaku..

aizamia3 said...

fazrulnoor:
kupujuk hati.. ;)

aizamia3 said...

msredcheesecake:
bila kita hon, kita mampu menarik perhatian orang lain.. :(

aizamia3 said...

kakcik:
nak pulak di pagi Isnin.. sesak lebih dari biasa..

aizamia3 said...

Prince Halilintar:
huhuhu.. takde rezeki.. tutup pulak kedai tu..

aizamia3 said...

Fitri Senin:
ada ketika kena juga, nak pulak bila kita potong dia rupa-rupanya sedang bergayut kat hp..




Kakzakie:
sepatutnya keluar awal dan sampai awal jadi dia ada masa untuk baca nota tersebut..

aizamia3 said...

Mommy Fara:
betul.. rasanya bukan waktu sesuai untuk dia menelaah waktu macam tu..

aizamia3 said...

Munna:
kalau dia ada exam.. kena ambil semulaler paper tu jawabnya..

Namee Roslan said...

tak suka org hon kita. tapi kita hon orang rasa puas hati! haha. pastu pecut n jeling. :P

Anum said...

macam2 ya.. anum paling x suka tekan hon

PinKy MoMMa said...

larling..ku suka main hon hahaha..tapi hubby penyabar skit..tak kan tekan hon kalau dia masih leh bersabar.. ;p

wahh ayam golek..saper teringin ni sebenarnya hehehe

Kancil 8349 said...

Kalau kancil akan buat over take kat sebelah dia...biar dia terkejut...susahkan orang lah...heheh

Niena Pengembara Ilahi said...

oO wat majlis raya smlm ea

qaseh johanna said...

ayam golek kat kerinchi tu sedap..

Afif Farhi said...

Mujur dia baca NOTA... Kalau dia baca blog??? Mesti lagi bengangkan...

http://in-tellact2all.blogspot.com/

aizamia3 said...

Namee Roslan:
hikhikhik.. dah pecut dan jeling bagi bersin sikit kereta kat dia.. wah.. tak padan dengan fomfuan.. ;)

aizamia3 said...

Anum:
selagi boleh cuba elakkan dari hon menghon sebab dengan hon mampu menarik perhatian orang terarah pada kita..

aizamia3 said...

PinKy MoMMa:
selagi boleh takmo tekan hon.. samalah dengan en. suamiku.. tapi kalau dah hilang sabar ah.. siap.. ai pulak yang takut duduk sebelah dia.. ;)

ayam golek tu untuk hidangan jamuan raya kat office.. tapi sayang tutup pulak masa pergi beli tu jadi terpaksa gantikan dengan ayamas..

aizamia3 said...

Kancil 8349:
sebab jalan jem tu yang ter ter diam kat belakang dia..

aizamia3 said...

Niena Pengembara Ilahi:
A'ah.. ;)
meriah.. dan banyak makanan..

aizamia3 said...

qaseh johanna:
kat situlah ai pergi semalam tapi tutup pulak.. :(.. maka tiadalah ayam golek dan berganti dengan ayamas..

aizamia3 said...

Afif Farhi:
kalau dia baca blog..? ai potong dia berhenti depan dia ketuk cermin tingkap dia mintak laman blog dia pastu sampai office ai tegur cara berhemah dalam blog dia.. ;)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...